Proslavljen sv. Stjepan na Hardomilju

U četvrtak 3.8. na Hardomilju proslavljen blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, zaštitnika tog mjesta kome je i posvećena crkva na Starom Hardomilju. Veliko mnoštvo Hardomiljčana, domaćih i onih koji su pristigli sa svih strana svijeta te ostalog vjerničkog puka, ispunilo je prostor ispred crkve na Starom Hardomilju.

Svečanu svetu misu predvodio je fra Niko Leutar, misionar u HKM Aargau uz koncelebraciju fra Franje Markića koji je zadužen za ovu filijalnu crkvu, župnika i gvardijana fra Darija Dodiga i Hardomiljčanina fra Ivana Borasa. 

Na koncu, iskrenu zahvalu fra Dario je uputio propovjedniku misnog slavlja koji nas je pobožno i sabrano vodio kroz ovu euharistiju i uputio nam prigodnu poruku. Prigodan dan i posebnu zahvalu uputio je Ivanu Banduru Jozinu koji živi u Australiji jer je financirao izgradnju vanjskog oltara koji je ove godine potpuno dovršen i obložen kamenom. Proslavi blagdana svetog Stjepana nazočili su i hardomiljski iseljenenici Stipe i supruga Louise Bubala koji su financirali asfaltiranje puta i obnovili Zavičajni dom. Fra Franjo je zahvalio svima koji su doprinijeli da trodnevnica protekne dobro i lijepo. Ovoj je prigoda kada se okupljaju naseljeni i raseljeni Hardomiljčani na susretu srdačnog i bratskog zajedništva.

Druženje i susret Hardomiljčana i njihovih prijatelja uz hranu i piće u ponudi svadbenog salona “Ohio” potrajalo je do kasno u noć uz svirku uživo.

Time je završio program koji je započeo trodnevnom duhovnom pripravom sv. Stjepanu, a upriličena su i razna kulturna događanja. Tako je utorak organizirao predstavljanje drugog izmijenjenog i dopunjenog izdanja monografije o Hardomilju, a u srijedu su članovi „Božanstvene komedije“ gostovali na Starom Hardomilju. Nakon mise na vanjskoj pozornici uslijedio je kulturno glazbeni program i druženje koje je potrajalo do kasno u noć.