Fra Ante Vukoja zaređen za svećenika

FRA ANTE VUKOJA ZAREĐEN ZA SVEĆENIKA uz još sedmoricu novih svećenika! Bogu hvala!
Na svetkovinu svetih Petra i Pavla, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Petar Palić, zaredio je za sveti red prezbiterata osmoricu kandidata.
Za svećenike Hercegovačke franjevačke provincije zaređeni su fra Željko Tomić, fra Ante Vukoja, fra Vinko Baćak i fra Ante Begić, za svećenike Mostarsko-duvanjske biskupije zaređeni su don Luka Cvitanović, don Mato Puljić i don Antonio Zirdum te za svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije don Gabrijel Pavlović.
Biskup je posvjedočio veliku radost zbog ređenja osmorice prezbitera Crkve u Hercegovini poručivši im: “Dragi đakoni, kao svećenici, na svakoj Misi, neposredno prije pričesti, odlomit ćete komadić hostije i spustiti ga u kalež. Veliki je to znak i simbol. To je znak našeg jedinstva s cijelim Kristovim tijelom, s biskupom i mjesnom Crkvom, i sa svim kršćanima svakog mjesta i vremena, s papom Franjom u Rimu, s Petrom i Pavlom i svim svetima na nebu. Izgrađujte zajedništvo i svjedočite jedinstvo Kristova otajstvena tijela. I nikada ne zaboravite da se Isusov lik na poseban način odražava u srcu njegove Majke, Majke svećenika, Blažene Djevice Marije. Često pogledajte to Majčino srce i lice, i uvjeren sam da ni vjernosti ni postojanosti ne će nedostajati u vašem životu i služenju.”
Naše mladomisnike preporučamo u vaše molitve!
Mir i dobro!