Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Večeras adventsko druženje na Humcu

adventPozivamo vas na humanitarno adventsko druženje u našem lapidariju na Humcu poslije večernje svete mise!

Naši mladi pripremaju za vas domaća jela, a za glazbeni dio su zaduženi Sestre Ramljak i Duo Maxime!

Humački glasnik 654

humacki glasnikIz tiska je izašao novi broj Humačkog glasnika. Župne obavijesti kao i raspored svetih misa te sve ostale novosti i informacije o Župi sv. Ante Padovanskog Humac pročitajte u novom broju našeg župnog listića ili OVDJE.

 

Peto zajedničko kićenje bora u Ljubuškom

borČlanovi „Obiteljskih susreta“ župe Humac, JP Parkovi, Dječji svijet i udruga Agape organiziraju zajedničko kićenje bora u Parku Hrvatskih banova, uz podršku svih vrtića iz ljubuške općine, Općine Ljubuški i svih vas.

 

Poziv na susret za bračne parove

sretna obiteljZa sve bračne parove, mlađe i starije, biti će susret u srijedu, 12. prosinca 2018. u 19 sati u dvorani sv. Ante na Humcu.

 

Gost susreta biti će bračni par Marko i Cinzia iz zajednice Cenacolo.

Počinje Advent na Humcu

advent na  humcuMladi iz župe Humac pripremaju humanitarno Adventsko druženje nedjeljom i četvrtkom u lapidariju poslije večernjih svetih misa. Pridružite im se te uz pjesmu, prigodni program i domaću hranu svojim donacijama pomozimo najpotrebnijima iz župe!

Danas na Humcu Susret velikih župnih zborova iz Hercegovine

zbor humacU nedjelju 2. prosinca na Humcu će biti održan Susret velikih župnih zborova iz Hercegovine. Svečanost će započeti svetom misom u 18 sati, a poslije svete mise biti će službeni dio, Susret hercegovačkih crkvenih zborova.

 

Mise zornice na Humcu

humac nocuU nedjelju 2. prosinca je prva nedjelja Došašća. Tijekom Došašća u crkvi sv. Ante na Humcu slavit će se svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje.

 

Frama Humac prodaje adventske vijence

adventski Frama Humac je ovih dana marljivo pravila adventske vijence koje će sutra prodavati na Humcu i ispred crkve sv. Kate nakon svake mise.

 

 

Humački glasnik 653

humacki glasnikIz tiska je izašao novi broj Humačkog glasnika. Župne obavijesti kao i raspored svetih misa te sve ostale novosti i informacije o Župi sv. Ante Padovanskog Humac pročitajte u novom broju našeg župnog listića ili OVDJE.

 

 

U Ljubuškom proslavljena sveta Kata

kata proslavaU nedjelju je u Ljubuškom proslavljena svetkovina sv. Kate, zaštitnice crkve u Ljubuškom i samog grada. U davna vremena fratri su podigli samostan i crkvu sv. Kate u Ljubuškom, ali su ga turci izbrisa s lica zemlje. Ipak, crkva je prije nešto više od sto godina ponovno podignuta u čast sv. Kati, djevici i mučenici na ponos ovoga puka.