Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Održan božićni koncert “Preveliku radost navješćujem vama”

koncert bozicŽupa svetog Ante na Humcu može se pohvaliti s čak pet zborova koji su večeras svojim zajedničkim snagama upriličili još jedan tradicionalni božićni koncert “Preveliku radost navješćujem vama”. Radost Božića najlakše je izraziti pjesmom, a uz bogatu riznicu božićnih pjesama naš narod je kroz duga stoljeća utkao svoju ljubav i vjeru, svoju pripadnost Bogu i Crkvi.

Tako su svoje najljepše božićne pjesme izveli su župni zborovi, solisti, Framaši, klapa, limena glazba i kulturno-umjetničko društvo i na taj načim svima kazali jedno: „Sretan Vam Božić, narode moj“.

 

Kako bi svečano započeo koncert, na samom početku u ime domaćina nekoliko prigodnih riječi sa župljanima je podijelio gvardijan fra Dario Dodig.
„Bonaventura Duda je u svojoj knjizi napisao: Ako je ikoji događaj raspjevao dušu hrvatskoga vjerničkog naroda, onda je to Božić sa svim bogatstvom svoga misterija. Zapravo božićne pjesme su prepjev Evanđelja. Božićnim pjesmama svi govorimo istim jezikom, vjerujemo istu vjeru, pjevamo istu pjesmu i želimo isti bolji Božji svijet. U tom znaku neka nam je ugodna večerašnja večer“, kazao je fra Dario te zahvalio pjevačima na pjesmi kojom razveseljavaju Božji puk na Humcu i šire.


Zborovi su svojom pjesmom koja prerasta u molitvu okupljenima darovali jedinstvenu božićnu čestitku. Nastupili su Franjevačka mladež Humac, Dječji zbor “Ljiljani sv. Ante” s Humca, Dječji zbor “Radost” iz Ljubuškog, Limena glazba Humac, HKUD “Sv. Ante”, Klapa “Benedictus”, Veliki zbor sv. Kate i Mješoviti župni zbor “Sv. Ante”. Program je vodila Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje.

 

Po notama koje su ispjevane i riječima koje su odjenute glazbom, pjevači su božićnim bojama obojili našu svakodnevnici u cilju da se ne zaboravimo radovati i veseliti. Na kraju su nastupili svi zborovi sa zajedničkom pjesmom „U to vrijeme godišta“.

 

Foto i tekst: Ana Bubalo

 

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški