Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Članovi franjevačke mladeži s Humca na Adventu u Ljubuškom

framaVečeras je na Adventu u Ljubuškom sve bilo u znaku bratstva mladih koje se naziva Franjevačka mladež, koja se predstavila i prisutnima otpjevala nekoliko prigodnih pjesama. Program su vodili Anica i Filip, a prisutne je pozdravio fra Marin Karačić. Framaši su mladi okupljeni oko Krista i Božje riječi, potaknuti Duhom Svetim po uzoru na sv. Franju Asiškoga.

Od tuda i naziv “franjevačka”, ali i zato što Frama djeluje u sklopu velike Franjevačke obitelji. Pojam “mladež” obuhvaća mlade ljude u razdoblju od 15 do 30 godina, a vrlo često framaši po odlasku iz Frame svoj put nastavljaju u Franjevačkom svjetovnom redu.

 

Frama Humac je najstarija frama u BiH i Hrvatskoj. Trenutno smo, sa više od 200 članova, među najbrojnijim framama u BiH. Kroz cijelu godinu organiziramo razne humanitarne akcije, među kojima je i akcija “Obitelj za obitelj” koja je trenutno u tijeku. Tu su također i redovite mise za mlade, klanjanja, druženja, koncerti i tombole.

 

Osnovica Frame Humac su susreti petkom, ali osim tih službenih susreta imamo i razne sekcije. Jednu od njih imate priliku slušati baš večeras. Riječ je o glazbenoj sekciji koja je jedna od najaktivnijih i najprepoznativljijih sekcija naše Frame. Nedjeljom, blagdanima i posebnim prigodama na djelu možete vidjeti i čitačku sekciju na koju se veže i liturgijska sekcija. Jedna od najtiših, ali najvažnijih sekcija je molitvena sekcija. Nadalje, tu su još i ekološka, medijska, dramska, sportska i volonterska odnosno đuturum sekcija.