Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Održan tradicionalni koncert u čast sv. Kate

zbor 1U Ljubuškom vjernici već tri dana mole trodnevnicu sv. Kati, kroz koju su se i ove godine pripremali kako bi sutrašnju svetkovinu zaštitnice grada Ljubuškog dočekali u posebnoj duhovnoj radosti, duševnoj punini i čistoći vlastitoga srca. Večeras, na uočnicu u crkvi sv. Kate u Ljubuškom misno slavlje predvodio je fra Nikola Jurišić,

koji je istaknuo kako je sveta Kata imala velike veze s Kristom i vjerovala je u Krista Kralja koji sve prima u svoju blizinu, Kralja koji je spreman za druge trpjeti, za druge umrijeti kako bi otvorio vrata svoga kraljevstva.

 

"Molimo se danas po zagovoru svete Kate da u umjemo prepoznati u drugome lik Krista patnika i vlastitoga kralja koji je spreman ući u našu svakodnevnicu i postai dio našega grijeha da nas iz toga grijeha uzbavi. Koji je spreman ući u naše najtamnije razdoblje i unijeti svoje svjetlo u naše živote", kazao je fra Nikola te pozvao vjernike da prihvate Isusa kao vlastitog kralja i da žive one stvari koje je on propovjedao, naučavao i koje nam je svojim životom pokazao.

 

Nakon večernje mise veliki pjevački zbor crkve sv.Kate održao je prigodni koncert duhovnih pjesama.

„Ovo je zbor sv. Kate koji svake nedjelje animira misu u 10 sati, zbog toga smo se okupili, zbog toga probamo, zbog toga i postojimo. To je ono što najviše volimo raditi i to je ono u čemu najviše uživamo. Postoje neke duhovne skladbe, koje nisu liturhijske koje ne možemo izvoditi na misi, a uvijek je zboru i voditelju zbora izazov ovako malo izići iz liturgije i vježbati i probati neka druga klasična djela koja su također duhovan, ali kao što sma i rekla nisu prikladna za liturgiju. Budući da smo navježbali nekoliko takvih pjesama ovo večeras je prigoda koja nam je već ušla u tradiciju za proslavu Sv. Kate da priredimo jedam mali koncertić i nama i vama za dušu“ , kazala je Ivana Zrimšek Šaravanja koja je sa svojim zborom za ovu prigodu pripremila pet pjesama.

 

Piše: Ana Bubalo | Ljubuški portal

 

Fotografije i video pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški