Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

I ove godine na Humcu Susret zborova

humac.baUdruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH i Hrvatska kulturna zajednica u FBIH, 10. studenog 2019. godine organizira šesti Susret zborova. Ovogodišnji tradicionalni Susret održati će se u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Ovim putem se zahvaljujemo Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog Humac Ljubuški te njihovom župnom zboru na domaćinstvu i suorganizaciji Susreta zborova.

 

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova. U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine, pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan kako za njihovu promociju tako i za umjetnički kvalitet. Osim toga susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

 

Prijave za susret otvorene su do 10. listopada 2019. godine. Popunjenu prijavnicu koja se nalazi u privitku potrebno je poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Svaka skupina obavezna je pripremiti dvije pjesme po vlastitom izboru koje će izvesti u programu susreta, te pjesme koje će svi zborovi zajedno pjevati na sv. misi. Skladbe koje će se pjevati na sv. Misi dostaviti ćemo Vam nakon prijave za sudjelovanje. Ovaj susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji susreta biti će stručnjaci iz područja zborskog pjevanja koji će svoja zapažanja iznijeti na okruglom stolu.

Program:

- 11,00 sati: Sveta misa
- 12,30 sati: Susret zborova
- 15,00 sati: Domjenak i okrugli stol za voditelje zborova
- 16,00 sati: Obilazak muzeja

Pismo poziva i prijavnicu možete preuzeti klikom na OVDJE.