Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Kate, održan koncert duhovnih pjesama

koncertU Ljubuškom je počela trodnevnica sv. Kati, kroz koju se i ove godine vjernici pripremaju kako bi samu svetkovinu zaštitnice grada Ljubuškog dočekali u posebnoj duhovnoj radosti, duševnoj punini i čistoći vlastitoga srca.

 

Prvi dan trodnevnice večeras je u crkvi sv. Kate u Ljubuškom misno slavlje predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig, koji je istaknuo kako moramo svoja srca okrenuti Gospodinu, kao što je to učinila sv. Kata, ali i sveta Cecilija čiji se blagdan slavi danas.

“Poruka ovih svetica jeste da podignemo glavu gore. U misnoj molitvi, prije pretvorbe, prije podizanja tijela i krvi Kristove, svećenik govori; “Gore srca”, a vi odgovarate; “Imamo kod Gospodina”. Imamo li zaista kod Gospodina ili samo šablonski odgovaramo, jesmo li mi podigli svoja srca prema Gospodinu da bi ga susreli, da bi se dogodila razmjena između mene i Gospodina, ta božanska razmjena, koja se u teologiji zove ekonomija spasenja? To je poruka ovih svetica, to je ideal naš, to mi trebamo nasljedovati, u to se ugledati i to slijediti”, rekao je, među ostalim, u propovijedi fra Dario Dodig, koji je vjernicima poručio da se ne smiju uljuljati u vjeri, već da svakodnevno aktivno moraju tražiti Gospodina.

Budući da je prvi dan trodnevnice svetoj Kati, 22.studenog i blagdan sv.Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika, nakon večernje mise veliki pjevački zbor crkve sv.Kate održao je prigodni koncert duhovnih pjesama.

Izveli su djela Mozarta, Filipovića, Beethovena, Scuherta, Rachmaninova i Komarevskog.

 

Piše: Ivan Herceg | Radio Ljubuški