Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Zbor sv. Ante održao koncert „Zdravo, zvijezdo mora“

zbor zupniU mjesecu listopadu imamo intenzivniju i naglašeniju marijansku pobožnost i ne samo da se više moli krunica, nego se i zasigurno više, ali i poletnije i radosnije pjevaju marijanske pjesme kojima naš narod zaista obiluje. Tim povodom, zbor sv. Ante s Humca je odlučio iskazati čast i zahvalu Blaženoj Djevici Mariji,

Božjoj i našoj nebeskoj Majci te su večeras u staroj crkvi pripremili koncert njoj u čast „Zdravo, zvijezdo mora“.

Ovu listopadsku večer humački zbor je odlučio provesti u posebnom molitveno glazbenom ozračju kojem su se svi vjernici rado pridružili.

Na samom kraju u ime domaćina se obrati gvardijan fra Dario Dodig koji je kazao „Kada izgleda da nema izlaza Marija je naša nada, tako pjeva Dante. Ako netko želi neku milost, a ne obraća se Mariji taj je poput ptice koja želi letjeti bez krila“, zaključio je fra Dario i rekao kako zbor ima evanđeoska krila jer ih je tako lijepo i ugodno bilo slušati te im je zahvalio za sav trud, žrtvu i muku vježbanja i sudjelovanja te uljepšavanja liturgijskog slavlja u župnoj zajednici.

U staroj humačkoj crkvi, na koncertu marijanskih pjesama Gospi u čast osim Mješovitog župnog zbora “Sv. Ante” s Humca nastupila je klapa “Benedictus”.

 

Svojim zajedništvom i prvorazrednim zborskim pjevanjem pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice stvorili su posebnu atmosferu koja je pozitivno prihvaćena od strane župljana.

 

Tekstom i slikama je teško prenijeti doživljaj večeri jer je njima Gospodin dao talente, ali ne zato da ih čuvaju, nego zato da ih dijele s braćom i sestrama što su i učinili i radost ovog darivanja kroz pjesmu Mariji je posebna.

Foto i Tekst: Ana Bubalo

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški