Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Proslava Velike Gospe u Zaostrogu

klapa zaostrog 1Jučer je se u franjevačkoj crkvi Gospe od anđela u Zaostrogu svečano proslavilo Uznesenje Blažene Djevice Marije u nebo. Svečanom procesijom kroz grad započelo je misno slavlje. To je dugogodišnja tradicija toga kraja koja okuplja narod u jednu procesiju

u kojoj se nosi prethodno blagoslovljena slika Blažene Djevice Marije. Svetu misu u 10 sati predvodio je fra Dario Dodig, gvardijan na Humcu,a u koncelebraciji su bila još tri svećenika. Svetu misu je svojim pjevanjem uveličala muška klapa Benedictus,također s Humca,predvođena profesorom Zdenkom Višticom. Spisi tvrde da su franjevci i s njima vjerni puk došli u Zaostrog prije 550 godina bježeći pred silnom vojskom Turaka gdje su ih tamošnji stanovnici lijepo dočekali.

Gvardijan fra Branko Brnas je na to stavio veliki naglasak dok je pozdravljao subrata fra Daria. I uistinu i jest hvale vrijedno. U propovijedi je fra Dario stavio naglasak na papinu pobudnicu pod naslovom Radujmo se i kličimo te rekao nešto knjizi jednoga uglednoga psihoterapeuta koja nosi naslov Zabranjeno kukanje. Na kraju misnoga slavlja fra Dario je udijelio svečani blagoslov puku te pozvao fra Branka da dođe na Humac sa svojim župljanima.

 

Fotografije pogledajte OVDJE.