Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Župnik fra Ljubo Kurtović predvodio misu za Zvirićku večer

zviriciStanovnici sela Zvirići u općini Ljubuški održali su svoju tradicionalnu Zvirićku večer. Ove godine bila je 16. po redu i, kao što se događalo svih proteklih godina, okupila je velik broj Zvirićana, domaćih i raseljenih.

Susret je počeo svetom misom u 19 sati koju je predvodio humačkim župnik fra Ljubo Kurtović, u koncelebraciji s gvardijanom fra Darijom Dodigom, fra Ivanom Paponjom i fra Žarkom Ilićem,

a pjevanjem ju je uzveličala Zvirićka mladež.

Prošle godine su Zvirićani blagoslovili spomenik poginulim u drugom svjetskom ratu, poraću i domovinskom ratu. Ove godine su dodali još jedan spomenik poginuloj Anđi Ilić, nakon što su naknadno dobili informaciju o njezinom stradanju te su odlučili da svake godine baš na Zvirićku večer posebno se sjećaju poginulih u drugom svjetskom ratu, u poraću te domovinskom ratu i tako im odaju posebnu počast prinoseći vijenac i svijeću.

Nakon mise Zvirićani i njihovi gosti okupili su se na mjesnom malonogometnom igralištu ispred Zvirićke kuće i uz zabavni program proveli ugodnu večer.

Prema riječima Velimira Paponje, predsjednika udruge Zvirićke hrvatske zajednice, ove godine su uspjeli uraditi nekoliko projekata važnih za selo.

„Proširili smo i popravili put do objekta seoskog vodovoda, objekt smo temeljito obnovili te osvijetlili gornju ulicu u selu. Također smo uz dragocjenu pomoć Općine Ljubuški proširili i asfaltirali pristupnu cestu do naše crkve i do groblja na Suletu. Uz istu pomoć smo osvijetlili crkvu izvana te se ovo prilikom srdačno zahvaljujemo općinskom načelniku Nevenku Barbariću. Također smo odlučili u narednom periodu pripremati popis raseljenih Zvirićana, stoga ovom prigodom molimo sve odseljenike, da Upravnom odboru Zvirićke hrvatske zajednice pošalju podatke o svojim obiteljima i adresama, jer bismo željeli prirediti knjigu o svom selu i o njegovu raseljavanju“, kazao je Paponja.

Kažimo i to kako već šesnaest godina uz Zvirićku hrvatsku zajednicu organizaciju dragovoljno pripremaju djeca i mladež iz sela koji također svake nedjelje i blagdana osvježavaju misno slavlje u crkvi.

 

 

Autor: Bubalo Ana | ljportal.com