Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Humac posjetio katolički misionar Marino Restrepo

marino rSinoć nakon svete mise Marino Restrepo je u crkvi na Humcu održao predavanje o svome životu u tami grijeha, o susretu s Isusom, obraćenju i poslanju.
Kao vjernik koji je potpuno poslušan Crkvi, slijedom službenog odobrenja svoga župnika i svoga biskupa Marino je okupljenima ispričao svoje

snažno svjedočanstvo obraćenja, oslobođenja i ozdravljenja sebe koji je, od 16. godine života, živio u drogi, promiskuitetu, magiji i svim ostalim porocima novoga doba.
Nakon svete mise Restrepo  je nakon 33 godine života kao, ateist, materijalist, hedonist i praktikant New Agea te kao progonitelj kršćana, 1997. godine doživljava dramatično obraćenje kroz mistično iskustvo susreta s Isusom. Nakon obraćenja osniva katoličku misiju Hodočasnici ljubavi, s ciljem da potakne katolike na dublje proživljavanje svoje vjere i prihvaćanje istina Katoličke crkve, a uz odobrenje i blagoslov svoga biskupa. Časopis Inside the Vatican proglasio ga je jednim od 10 vodećih ljudi u 2011. godini. Marino Restrepo naglašava da je svaki katolik pozvan na duboki i iskreni duhovni život, ali također i to da su katolici pozvani i dužni angažirati se na svim društvenim područjima kao npr. u medijima i politici.

 

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški