Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Sv. Ivan Krstitelj Crveni Grm 24. lipnja 2018.

ivan krstU nedjelju 24. lipnja je svetkovina sv. Ivana  Krstitelja. Sv. Ivan je zaštitnik i crkve u Crvenome Grmu. Za ovu svetkovinu duhovno će se pripremati trodnevnicom koja će biti će u subotu, nedjelju i ponedjeljak, sv. krunica i sv. ispovijed u 17 sati pobožnost i sv. misa u 18 sati.


Pozivamo sve štovatelje sv. Ivana Krstitelja da u što većem broju dođu na trodnevnicu kao i na sam dan sveca. U utorak na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja bit će sv. misa u 11 sati. Predvodi fra Bože Milić, župnik u Mostaru.

Gradnja crkve u Crvenom Grmu započela je 1984. godine, a selo je tada imalo 900 stanovnika u 181 kućanstvu. Gradnju je vodio tadašnji humački kapelan fra Ivan Ševo. Odobrenje od općine dobiveno je u studenom 1983., a zemljište su darovala braća Mate i Stipe Petrušić na lokalitetu Ripište. Najprije je od početka travnja 1984. izgrađeno 200 metara pristupnog puta, a onda su počeli grubi radovi na crkvi za koju je plan izradio ing. Vinko Galić. Zbog velikog odaziva mještana radovi su napredovali iznimno brzo: zidovi su podignuti iste godine, a betonska deka i zvonik 1985. godine. Zvonik je iznad crkve kao neki jarbol, a visina mu je 22 metra. Križ na zvoniku dovršen je početkom studenoga 1985., a radovi su nastavljeni i sljedećih dviju godina. Prvo misno slavlje bilo je u crkvi 20. prosinca 1086. godine, a svečani blagoslov je obavljen na blagdan sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 1987. godine.