Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Bračnu vjernost proslavilo 18 parova

bracni par humU župnoj crkvi sv. Ante na Humcu upriličena je posebna svečanost posvećena braku i bračnom zajedništvu. Na misnom slavlju, koje je predvodio humački župnik fra Ljubo Kurtović, sudjelovalo je ukupno 18 parova. Osam parova tako je proslavilo 25. obljetnicu braka, dva para 30. obljetnicu, tri para 40.,

četiri para 50. obljetnicu te jedan par 60. obljetnicu braka.

 

Među brojnim parovima koji slave jubileje, oni su bili najhrabriji stati pred župnu zajednicu i posvjedočiti kako ih je kroz bračni put vodilo uzajamno poštovanje, strpljivost i spremnost na odricanje i žrtvu.

Upravo je o ovim vrijednostima govorio i župnik fra Ljubo Kurtović, između ostalog naglasivši kako je brak, zapravo, savez s Bogom i simbol Božje ljubavi.

„Bog je jedini temelj na kojem možemo graditi brak. A brak je slika samog Boga, jedno svjedočanstvo, kao i vaša današnja obljetnica. Ovim činom ste posvjedočili zajedništvo i vjernost Bogu, a samim time postali ste pozitivan primjer budućim bračnim parovima“, kazao je fra Ljubo u svojoj propovijedi.

Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice, a na koncu ove svečanosti uslijedilo je međusobno čestitanje i fotografiranje bračnih parova.

Proslavom bračnih jubileja humačka župa želi skrenuti pozornost na važnost braka i obitelji za cijelu Crkvu, unatoč nedaćama današnjeg života. Potrebno je, stoga, i u ovim kriznim vremenima raditi na očuvanju stabilnosti jednog od najmilosnijih darova od Boga.

 

 

 

Piše: Antonela Marinović Musa/Dnevni list