Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Članovi našeg Mješovitog župnog zbora „Sv. Ante“ uveličali svečanost legendarnih „Pauka“

mjesoviti zbor humacPosebno svečano bilo je u subotu u Splitu, gdje se na nekoliko lokacija odvijao bogat i atraktivan program u povodu obilježavanja 27. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“, jedne od najslavnijih ratnih postrojbi Hrvatske vojske.

Priliku da svojim pjevačkim umijećem uveličaju ovaj događaj imali su članovi Mješovitog župnog „zbora“ „Sv. Ante“ s Humca, pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice i uz glazbenu pratnju prof. Marka Salavarde.

Zboraši su se, naime, put Splita uputili na poziv domaćina i organizatora Pave i Mladenke Gruica, koja korijene vuče iz Ljubuškog, dok je Pavo pripadnik „Pauka“. Naš je zbor animirao liturgijsko pjevanje na misnom slavlju koje je u spomen-kapelici Svetog križa, na Dračevcu, predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan uz koncelebraciju nekolicine svećenika među kojima je bio i naš gvardijan fra Dario Dodig.

 

„Danas se bude naši osjećaji za sve ono što smo s našim poginulim i nestalim braniteljima dijelili. Oni žive u vječnosti! Drage obitelji poginulih hrvatskih branitelja, dragi sudionici ovoga molitvenog-spomen skupa, kršćanska braćo, braćo i sestre u vjeri, svi mi okupljeni ovdje, mi koji vjerujemo u život vječni, vjerujemo i molimo za njihove duše, da svi oni naši mili pokojnici, koji su prešli na onu stranu ugledaju blago Očevo lice, da ga susretnu u punini ljubavi… Ovih dana žarko vapimo Gospodinu, da nam uskrsli Isus udjeli svoj mir i vječno blaženstvo. U dubini duše sve te plemenite težnje naših poginulih branitelja, bile su težnje za Bogom“ kazao je, između ostalog, u svojoj propovijedi msgr. Bogdan.

 

Osim na Dračevcu, program se odvijao i na splitskoj Rivi te u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, gdje su se humački zboraši predstavili s dvije pjesme uz glazbenu pratnju Orkestra Hrvatske ratne mornarice. Tom su se prigodom nazočnima obratili ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved, kao i predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Hrvoje Pupić Vurilj. Pozvali su sve bivše i sadašnje „Pauke“ da u sebi nađu snagu i optimizam te da se uključe u sve društvene procese.

Dodajmo i to kako su dio ove svečane obljetnice bili i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić te predsjednik OV-a Tihomir Kvesić, koji su položili vijenac poginulim članovima Pauka.    

 

„Iz Splita nosimo lijepe uspomene te se radujemo ponovnom pozivu i susretu s tamošnjim gostoljubivim domaćinima“, poručili su humački zboraši.

 

Piše: Antonela Marinović Musa

 

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški