Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Devetnaesti međubiskupijski susret maturanata na Humcu

vjernici crkva korU organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije na Humcu je u subotu održan devetnaesti međubiskupijski susret maturanata. Na Humac je stiglo oko dvije i pol tisuće maturanata s područja Splitsko-makarske, Zadarske, Šibenske i Dubrovačke nad/biskupije.

Došli su obilježiti završetak važne dionice životnog puta, kako bi osnaženi u zajedništvu vjere krenuli dalje stazama na koje ih Gospodin poziva.

Zajednički program u humačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog započeo je pozdravom domaćina, gvardijana humačkog samostana fra Darija Dodiga, koji je maturantima u kratkim crtama predstavio povijest humačkog samostana i njegovo značenje za ovaj kraj.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

U prigodnoj homiliji biskup Rogić je pozvao učenike da pokušaju kroz čitav život zadržati neiskvarenost.

Na kraju euharistijskog slavlja, uslijedilo je iznenađenje za maturante, svoje svjedočanstvo vjere iznio je poznati pjevač Dražen Zečić.

On je, nakon što je ispričao svoju životnu priču, pozvao maturante da ostanu na svojim ognjištima, poručivši kako je vidio kakav je život u inozemstvu, te da tamo nije tako lijepo kako to mediji predstavljaju.

U ime organizatora s oltara je don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, uputio riječi zahvale Bogu, biskupu Rogiću, humačkim franjevcima, vjeroučiteljima i profesorima te na osobit način maturantima i svima ostalima koji su se potrudili da ovaj susret prođe u najboljem redu.

Njegov govor okrunjen je znakovitom gestom kada je pretekli novac od učeničkih uplata za prijevoz uručio domaćinu, gvardijanu samostana fra Dariju Dodigu, koji će on darovati najsiromašnijem studentu s Humca za potrebe njegova školovanja.

Mladi su ovu već tradicionalnu humanitarnu akciju „Maturanti stipendiraju maturanta“ popratili oduševljenim pljeskom.

Nakon misnog slavlja na Humcu, druženje maturanata, predvođeno njihovim vjeroučiteljima i profesorima, nastavljeno je u Mostaru i Međugorju.

Slike pogledajte OVDJE.

 

Autor: Radio Ljubuški  | Ivan Herceg