Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

U srijedu na Humcu tribina „Utjecaj ekrana na mozak“

tribina laptopDragi župljani, pozivamo vas na tribinu koja će se održati u srijedu, 21. veljače, u 19 sati u novoj crkvi na Humcu. Tema je „Utjecaj ekrana na mozak“. Psiholog, psihoterapeut Ankica Baković progovorit će o ovoj suvremenoj ovisnosti i štetnim utjecajima ekrana, koja ne zahvaća samo mlade, nego i starije osobe.

 

U najvećoj opasnosti su ipak naši najmlađi, a svjesni smo da je roditelju danas najlakše smirit dijete ako mu damo mobitel da se igra. No, znamo li da djeca koja su izložena ekranima 2,4 ili više sati imaju 20 posto vjerojatnost da razviju ADHD, smanjuju kreativnost i maštu, smanjuje se njihova sposobnost i volja za uspjehom, povećava se negativno raspoloženje, djeca su konstanto napeta? Baković naglašava kako su roditelji ipak najodgovorniji, oni su prvi koji trebaju jasno postaviti pravila korištenja svih ekrana.

 

Možemo i sami sebi postaviti pitanje jesmo li ovisni o televizoru, mobitelu i drugim društvenim pomagalima. I koliko nas ta tehnika doista približava čovjeku, a koliko nas izolira i od naših obitelji i najbližih. Dođite na tribinu i poslušajmo što učiniti i kako se postaviti prema ovom suvremenom problemu te postoji li rješenje za ovu „bolest“ koja se sve većim mahom širi.