Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Sveta misa za pobijene fratre i ostale nevine žrtve ljubuškoga puka

misa pobijeneDanas na prvu nedjelju u mjesecu veljači Ljubušaci su se u sjećanju vratili na vremena koji nas vode na tragične i krvave događaje mučeničke smrti naših pobijenih fratara i svih drugih nevinih žrtava koji su se zbili na ovim našim prostorima. Tako je večeras u crkvi sv. Ante na Humcu slavljena sv. misu za sve pobijene fratre i ostale nevine žrtve ljubuškog kraja.

 

Misno slavlje u prepunoj crkvi započelo je procesijskim ophodom. Predvoditelj svete mise bio je humački gvardijan fra Dario Dodig, u sumisništvu sa župnik fra Ljubom Kurtovićem i fra Stankom Mabićem te još petnaestak svećenika.

Pred sv. misu u pozdravnim riječima fra Marin Karačića naglasio je da ove večeri na poseban način molimo za sve žrtve Prvog svjetskog rata, zatim za one koji su ubijene u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu, a posebno za sve pokojne svećenike i fratre koji po mjestu rođenja pripadaju humačkom samostanu ili su iz drugih područja u i oko Ljubuškog ubijeni.

„Draga braćo i sestre, nama naši pokojni, žrtve ratova i poraća te naši poginuli branitelji žele reći da se ne pouzdamo u sebe, da ne računamo na svoje ljudske strane, svoje želje, svoje prohtjeve nego da se uzdamo u Gospodina. To je nada“, rekao je fra Dario te na kraju svoje propovijedi ustvrdio i pozvao: „Mi smo na Božjem putu ako slijedimo primjere naše kršćanske prošlosti i ova današnja sveta misa za naše pokojne neka nam bude poticaj da slijedimo svijetle primjer Isusa i ovu poruku današnjeg evanđelja“.

Misno slavlje svojim lijepim pjevanjem uveličao je veliki župni zbor pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice. Ministrirali su novaci, a evanđelje je navijestio fra Andrija Nikić.

 


Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški

 

Foto i tekst: Ana Bubalo