Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Svima Vam, braćo i sestre čestitamo i želimo Sretan Božić

jaslicePoštovani župljani! Draga braćo i sestre u Kristu Isusu!

Božić nam svake godine uvijek nanovo i neumorno ponavlja da je On prije svega „tajna vjere” koja nadilazi sva ljudska sjetila i spoznaje, čitavu zemlju i svemir. U Božiću Bog osobno, u ljudskom obličju, dolazi zemlji i ljudima u susret.

Božić nije ideja ni bajka, ni zabavni program, nego živi susret s živom, osobom Isusa Krista Sina Božjega...
On dolazi i danas, dolazi trajno, dolazi ispuniti i obogatiti potrebe i čežnje najdubljih dubina ljudskoga bića i ljudske duše. Ono što ostaje prazno i nemirno i onda kad se sve materijalno dohvati i jeftilno ispuni.


Čestitamo ti Božić, Isuse, što nam dolaziš da nas obraduješ osobnim susretom sa svakim od nas. Da nas obdariš i obogatiš svojom ljubavlju  beskrajnom, nutarnjom slobodom i mirom. Uz skrbnu ljubav Marije i Josipa ulaziš u naše obitelji i njihove sudbine, radosti i muke. Jamčiš im svoju nazočnost i blagoslov: da se u njima rađaju nova i sretna djeca, da rastu, zdravo se odgajaju i sazrijevaju mladi u cjelovite i sretne osobe, sposobne graditi bolji i sretniji svijet. Daruješ nam Božju Riječ i mudrost, hraniš nas svojom Osobom u našim crkvama i oltarima, svetim misama i sakramentima. Sretan ti rođendan, Isuse!


Svima Vama do kojih dopire ova Božićna radosna vijest, ovo Božićno svjetlo i pjesma, neka vam bude znak da nam Bog dolazi u susret i da nas želi susresti, učiniti nas čestitima i sretnima, unatoč svim iskušenjima
života. Želimo da se ne prestrašimo i da ne bježimo. Iziđimo mu u susret, jer nam njegovo Božićno pismo poručuje: „Onima koji ga prime podade moć da postanu djeca Božja. Da od njegove punine svi primimo milost!”


Svima Vam, braćo i sestre čestitamo i želimo Sretan Božić i s njime sretnu i blagoslovljenu novu godinu 2018.

ŽELE VAŠI HUMAČKI FRATRI