Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Obred primanja i obećanja u Frami Humac

frama obecanja

12. studenog 2017. održan je obred primanja i obećanja Frame Humac pod geslom „Za tobom ću kamo god ti pošao“ (Lk 9,57). Tome su predhodili susreti u kojima smo radili na formaciji naših framaša, zatim brojne probe i radne akcije oko crkve, a sve kako bi naš dan uistinu protekao dostojanstveno

i kako bismo postali svjesniji onoga što ćemo pred Bogom  i zajednicom izreći. U bratstvo je primljeno 44 framaša, 44 je obnovilo obećanja, a 63 ih je dalo prva obećanja. Svetu misu predslavio je područni duhovni asistent fra Antonio Šakota, a pjesmom animirao veliki mješoviti zbor sv. Kate iz Ljubuškog. Fra Antonio nas je u svojoj homiliji potaknuo da uvijek idemo za Gospodinom, posebno onda kada nam nitko ne plješće rukama i kada smo nevažni u društvu; kada se nađemo u teškoj situaciji u kojoj je najbrža reakcija vratiti uvredu za uvredu, da budemo oni koji „daju šamar“ blagoslivljajući i moleći. Nakon veličanstvene svete mise i zajedničkog fotografiranja uslijedila je zakuska koja je bila popraćena pjesmom, plesom i bodrenjem Hrvatske nogometne reprezentacije pred malim ekranom.

Zahvalni smo Bogu na daru naše braće, naših fratara i časnih sestara iz samostana koji nas uvijek podržavaju, na predivnom danu i svemu što u Frami dobivamo ne po zaslugama, nego po velikoj Njegovoj milosti koja će nam, vjerujemo, biti poticaj kako bismo odlučno išli za Gospodinom kamo god On pošao.

         PIŠE: Ivona Grbavac, Frama Humac