Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Humačka crkva odzvanjala marijanskim pjesmama

zborU mjesecu listopadu imamo intenzivniju i naglašeniju marijansku pobožnost i ne samo da se više moli krunica, nego se i zasigurno više, ali i poletnije i radosnije pjevaju marijanske pjesme kojima naš narod zaista obiluje. Tim povodom, zbor sv. Ante  s Humca je odlučio iskazati čast i zahvalu Blaženoj Djevici Mariji, Božjoj i našoj nebeskoj Majci te su večeras u staroj crkvi pripremili koncert njoj u čast „Zdravo, zvijezdo mora“.

 

Ovu posljednju listopadsku večer humački zbor je odlučio provesti u posebnom molitveno glazbenom ozračju kojem su se svi vjernici rado pridružili, a koncert su započeli Gospinim litanijama na koje su vjernici zajedno sa zborom na zazive odgovarali Moli za nas.

 

Na samom početku u ime domaćina se obrati gvardijan fra Dario Dodig i izrazio zadovoljstvo što je koncert upriličen te na tome zahvalio voditelju prof. Zdenku Vištici i svim članovima zbora za sav trud, žrtvu i napor koji čine te poručio: „Pjesma govori više od bilo koje riječi pa ih poslušajmo što su nam pripremili“.

 

„Biti majka je najveća i najslađa, ali i najteža  uloga u životu jedne žene i vjerujem da bih se sve majke svijeta večeras složile sa mnom. No, biti Božjeg sina majka, Bogorodica, a time i majka sviju nas imala je čast i zadaću samo jedna, naša draga Gospa. Hvala joj što je vjerovala i kazala Neka mi bude po riječi tvojoj Gospodine“, rekla je na samom početku voditeljica Marina Lovrić te najavila mješoviti župni zbor svetog Ante koji je nastup započeo pjesmom O, Djevo Marijo, Božjeg Sina Majko!

U staroj humačkoj crkvi, na koncertu marijanskih pjesama Gospi u čast osim Mješovitog župnog zbora “Sv. Ante” s Humca nastupila je klapa “Benedictus” te  Ženski vokalni sastav „Lilium“.

Svojim zajedništvom i prvorazrednim zborskim pjevanjem pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice stvorili su posebnu atmosferu koja je pozitivno prihvaćena od strane župljana.

Tekstom i slikama je teško prenijeti doživljaj večeri jer je njima Gospodin dao talente, ali ne zato da ih čuvaju, nego zato da ih dijele s braćom i sestrama što su i učinili i radost ovog darivanja kroz pjesmu Mariji je posebna.