Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

HODOČAŠĆE HUMAC - ASIZ - PADOVA - SAN GIOVANNI ROTONDO 23.-29. listopada 2017.

asizOve  godine  u  povodu  150  godine postojanja našega samostana želimo organizirati  zahvalno  hodočašće  u  svetišta  sv.  Franje,  sv.  Ante  i  sv.  padra Pia. Već ima prijavljenih. Trebalo bi se što prije prijaviti kako bi se znalo koliko će nas ići. Cijena 370 E.

Cjelokupni program možete pročitati ovdje: 

 

 

23/24. 10. 2017. LJUBUŠKI – padova – asiz

Polazak iz Ljubuškog u 19:00 sati. Vožnja auto – putem do Padove . Po dolasku, razgled svetišta sv. Leopolda Mandića, sv. Justine i sv. Ante. Sveta Misa u bazilici sv. Ante u 08:00 sati. Poslije mise nastavak puta za Asiz. Po dolasku, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Smještaj u hotelu Porzincula . Večera, noćenje.

25. 10. ASIZ

Poslije doručka, sveta Misa u 09:00 sati u bazilici svetog Franje u kapelici Romanica, te poslije razgled Donje i Gornje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Večera u hotelu, noćenje.

26. 10. asiz – loreto – SAN GIOVANNI ROTTONDO

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Cascie, svetište sv. Rite. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Nastavak putovanja do Loreta. Razgled najvećeg talijanskog Marijanskog svetišta u kome se čuva Nazaretska kućica. Sveta misa u Kripti Križa u 15:00 sati, te nastavak putovanja za San Giovanni Rottondo. Po dolasku, smještaj u hotelu Colonne, večera, noćenje.

27. 10. SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka, razgled San Giovanni Rottonda, poznatog hodočasničkog mjesta u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Sveta misa u 10:15 sati u staroj crkvi Gospa od Milosti. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao „Kuću za ublaživanje patnji“, a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. i obilazak stare i nove crkve. Ručak u hotelu, te poslije ručka, pobožnost Puta sv. Križa i obilazak groba i muzeja Padre Pia. Povratak u hotel za večeru, noćenje.

28. 10. SAN GIOVANI ROTONDO – MONTE SAN ANGELO SUR GARGANO – DUBROVNIK

Doručak. Poslije doručka odlazak do Monte Sant'Angela sul Gargano, svetišta sv. Mihovila Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. Godine uvršteno na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Sveta misa u 11:45 sati , te razgled svetišta – crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac... Slijedi odlazak u Bari. Po dolasku odlazak do crkve sv. Nikole, u kojoj se nalaze relikvije i tijelo sveca od 1087 godine. Razgled crkve. U kripti nad grobom se nalazi velika srebrna ikona sveca, za koju se vjeruje da je čudotvorna. Poslije obilaska ukrcaj na trajekt Jadrolinije te polazak u 22:00 sata. Noćna plovidba do Dubrovnika – smještaj avio sjedala...

29. 10. DUBROVNIK – LJUBUŠKI

Dolazak u Dubrovnik ujutro. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, nastavak putovanja prema odredištu i dolazak oko podne. 

CIJENA ARANŽMANA: 370,00 EUR po osobi u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi;

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 90,00 EUR

DOPLATA ZA KABINU NA BRODU: 35,00 – 50,00 EUR PO OSOBI ZA KREVET U DVOKREVETNOJ ILI TROKREVETNOJ KABINI;

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

-          Prijevoz autobusom sa uključenim pristojbama za ulaske u gradove;

-          Prijevoz brodom na relaciji Bari – Dubrovnik;

-          Smještaj u hotelima s 3* u Asizu na bazi 2 polupansiona i San Giovanni Rottondu na bazi 1 punog i 1 polupansiona;

-          Vodič i pratitelj tijekom cijelog putovanja;

-          Polica putničkog zdravstvenog osiguranja.