Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Proslava sv. Stjepana na Hardomilju

sveti stjepan najavaDraga braćo i sestre, poštovani župljani, pred samim smo blagdanom našega zaštitnika sv. Stjepana Prvomučenika na Hardomilju. Želimo se svi, i staro i mlado, duhovno pripremiti. Zato svake godine organiziramo Trodnevnicu s bogatim sadržajem kako bi spremo, čista srca i radosno proslavili našega zaštitnika.

 

Poziv na milosrđe je nadahnuće koje trebamo crpiti za svoj duhovni život. Kada bi barem malo bilo više milosrđa medu nama sve bi izgledalo drugačije. To je želja Gospodnja, njegove Crkve, pape Franje, ali i svih nas da se u tome trebamo izgrađivati, usavršavati, oplemenjivati.

 

U jednom od svojih duhovnih nagovora o milosrđu papa Franjo ističe: "Milosrđe je srce Boga. O tome ovisi naše vjerničko određenje. "Zato je važno za vjerodostojnost Crkve da ona živi i svjedoči milosrđe. A Crkva to smo svi mi. Poziv nam je da se obnovimo i rastemo u hrabroj, velikodušnoj i stvarnoj ljubavi. Svaki trenutak je prilika za rast u svetosti. „Gospodin nam daje snage da plivamo protiv struje. To je dobro za srce, ali za to treba imati hrabrosti. Gospodin kršćane nije izabrao za male stvari.

Najbolji primjer Božjega milosrđa se očituje u našem zaštitniku sv. Stjepanu. Dok je bio mučen on nije osuđivao, proklinjao, ružno govorio, očajavao, kritizirao, nego praštao, molio za neprijatelje da im Bog to ne uzme za grijeh. Preko njega se očitovalo Božje milosrđe. Zato bih željeli da se molite pred kipom sv. Stjepana i da vas primjer njegova sveta života nadahnjuje.

Dok budete sudjelovali svake večeri na duhovnom programu i primanju svetih sakramenata potrebno je se "odlučiti za rast u svetosti i hraniti se evanđeljem i euharistijom, kako bismo gradili pravedniji i solidarniji svijet" ističe papa Franjo (14. 1. 2016.)

Želja nam je da ovo vrijeme iskoristite na duhovnu nadogradnju. Neka sve obitelji i svi iz obitelji sudjeluju svake večeri na molitvenom programu. Posebno mislimo na naše stare i bolesne da im vi možete donijeti Boga milosrđa i ljubavi.

S tim mislima, željama i molitvama na sve vas zazivamo Božji blagoslov po zagovoru našega zaštitnika sv. Stjepana.

 

Program proslave pogledajte OVDJE.