Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Sedmi dan devetnice sv. Anti na Humcu

7devetnicaU subotu, 10. lipnja 2017., sedmog dana devetnice našem zaštitniku sv. Anti, molitveni program je počeo uobičajeno u 17:3o molitvom krunice koju su predmolili članovi Franjevačke mladeži (Frama). Nakon krunice uslijedila je pobožnost sv. Anti, a potom i sveta misa koju je predslavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko, u koncelebraciji osam svećenika.


Među velikim brojem vjernika koji su sudjelovali u ovom slavlju, najveći broj činili su članovi Frame iz cijele Hercegovine koji su se okupili na proslavu 25. rođendana najstarije Frame u Bosni i Hercegovini, Frame Humac.
U nadahnutoj propovijedi otac provincijal uputio je ohrabrujuće i poticajne savjete mladima o osluškivanju Božjeg poziva i  njihovom odazivu tom pozivu, bilo da se radi posvećenom/redovničkom ili obiteljskom životu. Fra Miljenko je govorio i o molitvi, ističući na prvom mjestu slavu, hvalu i zahvalu upućenu Stvoritelju pa tek onda upućivanje molbe za ono što nam je potrebno. Dotakao se i prolaznosti života te napomenuo da je "ovozemaljski život prekratak da bismo u njemu zadržavali osjećaj gorčine". Uputivši mlade da žive radosno, životom svjedočeći svoju pripadnost Bogu, otac provincijal je naglasio kako je za takav život najbolji ambijent zajedništvo, istaknuvši tako i slogan iz života svetog Franje kojim su framaši obilježili 25. rođendan: "Gospodin mi dade braću".
Ovo sveto misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličao je zbor Frame Hercegovina, pripadnika svih framaša iz Hercegovine, pod ravnanjem fra Tihomira Bazine.
Nakon mise uslijedio je koncert slavljeničkog benda Božja Pobjeda a sve se završilo klanjanjem i zahvaljivanjem pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Fotografije pogledajte OVDJE.

 

Piše: fra Slaven Tomić | Foto: fra Đuro Ravenšćak