Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Župni zborovi s Humca na Zlatnoj Harfi

zlatna harfa humcaniU franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru danas je održana 33. “Zlatna harfa“  koja predstavlja susret župnih dječjih zborova iz Hercegovine, iz župa koje vode franjevci.  Nastupilo je 14 dječjih malih zborova. Kako ovaj susret nije imao natjecateljski karakter, nisu se birani pobjednici već je svaki od zborova dobio prigodne plakete.


Na Zlatnoj harfi nastupili  su i naši župni dječji zborovi „Ljiljani sv. Ante“ s Humca i „Radost“ iz Ljubuškog . Oni već dugi niz godina svojim nastupom i lijepim pjevanjem predstavljaju našu humačku župu Sv. Ante Padovanskog . Od srca im čestitamo i zahvaljujemo za sve uložene sate uvježbavanja i dolaženja na probe. Za njihov odličan nastup uvelike treba zahvaliti voditeljima zborova i svima koji ih podupiru u ovom radu, pa i njima hvala za sav trud i žrtvu.

 

Dječji zbor "Radost" pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice predstavio  se skladbom  "Ja glasnik Božji bit ću", tekst Izidor Poljak, glazba pokojni prof. Martin Pero Boras. Dječji zbor „Ljiljani sv. Ante“ pod ravnanjem s. Jasminke Pandžić predstavio se skladbom „Kliči Bogu“, Psalam 100, glazba fra Stanko Mabić.

IMG-20170501-WA0004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20170501-WA0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posebno zapažen nastup je imala najmlađa solistica na Zlatnoj harfi, šestogodišnja Klara Šaravanja iz zbora "Radost" iz Ljubuškog koja je pjevala skladbu "Aleluja" od fra Stipice Grgata iz Splita. On je bio posebno oduševljen njenim glasom i stasom pa je htio i fotografiju za uspomenu, a pao je i poziv za nastup u Splitu.

18198518 10210778369070014 4429951077123112041 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Glazbeni događaj „Zlatna harfa“ pod ovim imenom počeo je davne 1984. godine u crkvi svetog Petra i Pavla u hercegovačkom mjestu Kočerin. Ideja je potekla od fra Miće Pinjuha, koji je u to vrijeme bio predsjednik komisije za apostolat i evangelizaciju Vijeća franjevačkih zajednica koje je prihvatilo inicijativu i poticalo njenu realizaciju. „Zlatna harfa“ širila se raznim krajevima Hercegovine, Hrvatske, Bosne sve do Subotice u Srbiji. Okrenuta je radu s malim župnim zborovima, što itekako ima uspjeha i mnoštvo rezultata u obnovi liturgijskog pjevanja.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.