Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Završna večer duhovne obnove na Humcu

don damirU nedjelju, 5. ožujka započeo je treći, ujedno i završni dan duhovne obnove na Humcu koju je predvodio don Damir Stojić. Program je započeo u 16:00 h molitvom krunice Božanskoga Milosrđa u prepunoj crkvi sv. Ante na Humcu. Nakon krunice, uslijedilo je predavanje na temu „Učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca“ (Mt 11,29).


Don Damir je u predavanju istaknuo kako od Gospodina trebamo učiti biti milosrdni i kroz 3 prispodobe o milosrđu ("Izgubljena i nađena ovca", "Izgubljena i nađena drahma", "Izgubljeni i nađeni sin") detaljno objasnio što znači biti izgubljen, ali i nađen. Također, pojasnio je kako ne treba olako osuđivati „izgubljene“ jer upravo mi sami možemo biti razlog njihova lutanja. Nakon toga program se nastavio molitvom Gospine krunice koju su predmolili franjevački novaci.


Sv. misom u 18 h, koju je predslavio don Damir, završena je ova duhovna obnova na Humcu. U nadahnutoj propovijedi don Damir je tumačio današnje evanđelje u kojem đavao kuša Isusa u pustinji (Mt 4, 1-11). Istaknuo je kako ne smijemo biti „mlaki“ kršćani, stvarati kompromise sa đavlom, jer je to jako opasno. Pored toga, naglasio je da ne smijemo stvarati Boga kakav nama odgovara,nego Onoga koji nam se objavio u Svetom Pismu. Misno slavlje pjesmom je uzveličao dvojac iz slavljeničkog sastava "Božja pobjeda", Petar Buljan i Tino Krvavica.


Na kraju je gvardijan fra Dario Dodig zahvalio don Damiru što je odvojio vrijeme za našu župu i posijao sjeme Riječi. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo i svatko tko je sudjelovao imao je što ponijeti svojoj kući. Gospodinu hvala na ovom daru.


Piše:  fra Mate Zlomislić |  FOTO: fra Slaven Tomić

Fotografije pogledajte OVDJE.