Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Skoko na Humcu promovirao knjigu "Kakvi su Hrvati?"

skoko bozoProfesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Božo Skoko autor je knjige “Kakvi su Hrvati – Ogledi o hrvatskom identitetu, imidžu i neiskorištenim potencijalima”, predstavljene u petak navečer u prepunoj dvorani Sv. Ante na Humcu, u organizaciji Općine Ljubuški i Franjevačkog samostana na Humcu.

Knjiga sadrži izabrane analize i eseje koje je Skoko u proteklih pet godina objavljivao u Večernjemu listu te u još nekim izdanjima, i to u izvornoj verziji, a ne u skraćenoj kako se ponekad objavljivani zbog prilagodbe novinskim izdanjima, te u novoj uređivačkoj opremi koju potpisuje urednik Boris Beck. Šesta je to knjiga profesora Skoke koji na Fakultetu političkih znanosti vodi Odsjek za strateško komuniciranje te se bavi odnosima s javnošću i imidžom država.

 

Na promociji su o knjizi, autoru i temama kojima se bavi govorili: dr. sc. Damir Jugo, dekan Edward Bernays visoke škole za komunikacijski menadžment iz Zagreba, mr. sc. Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i stručnjak za međunarodne odnose te fra Mario Knezović, svećenik, publicist i urednik na radijskoj postaji Mir Međugorje, a o hrvatskom mentalitetu virtualno je u svome satiričkom stilu progovorio i popularni glazbenik Miroslav Škoro. U glazbenom djelu programa nastupila je Klapa Benedictus.

 


Na samom početku u ime domaćina nazočne je pozdravio fra Dario Dodig  koji je izrazio zadovoljstvo što je promocija Božine knjige na Humcu jer je Božo od malih nogu povezan s franjevcima, do Klobuka do Humca. Na promociji zbog bolesti nije mogao prisustvovati prof. dr. Pero Maldini, pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, ali je poslao svoje izlaganje koje je u njegovo ime pročitao poznati glumac HNK Mostar Robert Pehar.

 

U svom izlaganju mr. sc. Josip Brkić je govorio o praktičnoj primjeni knjige dr. Skoke te zaključio „Srce mi je puno što vas je ovoliko prisutno ovdje na promociji i nadam se da će sljedeća knjiga nas okupiti u još većem broju, i da će to biti u novosagrađenoj multimedijalnoj kino dvorani u Ljubuškom gdje će nas puno više moći stati“.
„Ovo je knjiga za diplomate, gospodarsku komoru i turističke vodiče, hotelijere, studente i sve ljude koji žele držati do higijene svoga hrvatstva i ljudstva“, rekao je fra Mario Knezović.


 „Nismo ništa bolji ni lošiji nego drugi narodi. Hvati su individualci, teško postižu zajedništvo, a najviše ga postižemo u ratu i sportu, u gospodarstvu ćemo se teško udružiti jer kod nas vrijedi pravilo dva Hrvata tri stranke.“ rekao je Skoko te na kraju zaključio „Krajnje je vrijeme da okupimo potrebnu energiju, stvorimo potreban optimizam i da postignemo zajedništvo te počnemo cijeniti talentiranije, radišnije i sposobnije.“

 

Fotografije pogledajte OVDJE.

 

Autor: Ana Bubalo | Ljubuški portal