Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Svečanom misom i procesijom proslavljen blagdan sv. Kate

procesija kata svProcesijom kroz uže središte Ljubuškog započeo je blagdan Svete Kate, zaštitnice crkve u Ljubuškom, a nastavljen je u crkvi svečanom svetom misom koju je predvodio fra Danko Perutina, gvardijan samostana u Mostaru, uz koncelebraciju humačkog gvardijana fra Darija Dodiga, župnika fra Ljube Kurtovića i fra Marina Karačića.


Mnoštvo okupljenih vjernika predvođeno crkvenim službenicima i s framašima koji su nosili kip sv. Kate sudjelovalo je u procesiji kroz grad. Unatoč kiši i lošem vremenu crkva je bila premala da primi sve one koji su se došli pomoliti svojoj zagovornici koja i danas njima okupljenima poručuje da se isplati dati život za Krista jer Bog danas od nas traži da budemo mučenici koji će biti puni milosrđa i ljubavi prema onima s kojima živimo i koje susrećemo.


„Slaveći ovu svetkovinu, možemo pomisliti zašto se vraćamo u prošlost i može li nam sveta Kata danas  pomoći. Ona je bila jako lijepa, pametna i inteligentna, bila je Božja jer sv oni koji su lijepi oni su Božji zato što ljepota dolazi iznutra i onaj tko Bogu pripada on je uvijek interesantan, lijep i zanimljiv. Ona nije mogla pogaziti svoju vjeru i savjest. U ovoj ženi imamo izvrstan primjer što danas znači biti žena i majka, što znači ispravno biti djevojka jer ona je stavila Boga na prvo mjesto i tako je sve na svom mjestu. Ako Bog nije na prvom mjestu ništa nije na svom mjestu“, rekao je fra Danko u svojoj propovjedi.


Misno slavlje, svojom pjesmom je uveličao crkveni zbor sv. Kate pod ravnanjem Ivane Zrimšek Šaravanja.  Na završetku slavlja u crkvi gvardijan fra Dario zahvalio je propovjedniku fra Danki i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice crkve u Ljubuškom. Nakon svete mise druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak.

Foto i tekst: Ana Bubalo


Fotografije pogledajte OVDJE.