Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Župni zborovi na susretu zborova povodom blagdana sv. Cecilije

zbor svNaš je župni zbor „Sv. Ante“ s Humca i ove godine sudjelovao na tradicionalnom pokrajinskom susretu crkvenih zborova iz Hercegovine u povodu proslave blagdana sv. Cecilije,

održanom sinoć u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju. Naši humački zboraši izveli su „Nebesa silna“

od Benedetta Marcella, skladbu iz XVII. stoljeća, a zbor „Sv. Kata“ predstavio se pjesmom „Ave verum“ od W.A. Mozarta.

 Blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, glazbenika i pjevača proslavljen je nastupom dvanaest crkvenih zborova iz Hercegovine koji su se publici predstavili izvedbom jedne skladbe na susretu čiji je domaćin bio mješoviti župni zbor „Kraljica mira“ iz Međugorja.

Susret župnih zborova u Međugorju započeo je misnim slavljem koje je predvodio fra Ivan Ivanda a zajedničkim skladnim pjevanjem uveličali članovi zborova i njihovi voditelji. Nakon sv. Mise, susret zborova nastavljan je u dvorani sv. Ivana Pavla II, gdje su se publici predstavili:  Zbor „Sv. Cecilija“ iz franjevačke župe Mostar, Mješoviti zbor župe Krista Kralja Čitluk, Zbor „Sv. Stjepan“ Čerin, Zbor „Sv. Cecilija“ Široki Brijeg, Zbor „Sv. Blaž“ Gradnići, Zbor „Sv. Ante“ Humac, Zbor „Sv. Kata“ Ljubuški, Zbor „Fra Grga Martić“ Posušje, Zbor „Sv. Stjepan“ Gorica, Zbor „Sv. Mihovil“ Drinovci, Zbor župe Gradina i zbor župe domaćina – Zbor “Kraljica mira“.

Susreti župnih zborova započeli su 1987. godine, no zbog Domovinskog rata nisu održavani u kontinuitetu. Sudionici susreta skup su ocijenili jako važnim zbog zajedništva koje je svima potrebno, razmjene iskustva, a susret na kojem crkveni zborovi iz Hercegovine predstavljaju svoj rad ujedno je i motivacija za daljnji predan rad, kako za pjevače tako i za voditelje zborova.

 

3

 

2

 

1