Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

NAJAVA: Prikazivanje filma “Ovčara – neispričana priča”

ovcara huFranjevački samostan i župa sv. Ante Padovanskoga Humac, povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., organizira promociju filma:„Ovčara-neispričana priča“ u nedjelju, 20. studenog 2016. godine u 19:00 sati u crkvi sv. Ante na Humcu.


Dokumentarni film Ovčara - neispričana priča je film koji govori o pravoj istini, što se uistinu događalo 20. i 21. studenoga 1991. Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu sudi se 13 osoba, koje su bile pripadnici dobrovoljačkih postrojbi Leva supoderica i Petrova. Ne sudi se niti jednog pripadniku JNA. Film u detalje dokazuje i prokazuje kako i na koji način su paravojne formacije i JNA izveli iz bolnice, krvnički mučili i ubili 276 hrvatskih branitelja, civila i ranjenika.

Cilj filma je isključivo promicanje istine. Istina koju je pisao Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu i njihovo tužiteljstvo ne može biti istina. Dokumentacija koja se prilaže ne može biti istina. Apsurd je da 13 četnika može u svega 7 sati ubiti 276 branitelja, ranjenika i civila. Od tristo zarobljenih civila i branitelja koji su izvedeni iz vukovarske bolnice na stražnji izlaz samo su neki na putu do Ovčare spašeni na molbu bolničkog osoblja. Najmlađa žrtva imala je 15, najstarija 84 godine, a među žrtvama je bila i Ružica Markobaši koja je ubijena u sedmom mjesecu trudnoće.

Kroz film je pokušano dokazati da je istina sasvim drugačija, a to se u filmu može i pogledati.


Podsjećamo, na Ovčari je 20. i 21. studenoga 1991. od 17 sati do 1 ujutro ubijeno više od 250 osoba. Ovoga tjedna prisjećamo se nekih od najtežih trenutaka Domovinskog rata, HRT će ih dostojno obilježiti.