Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Prva sveta Pričest 2016

pricest humacNa mali Uskrs u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu pored Ljubuškog, upriličena je Prva sveta Pričest za učenike četvrtih razreda iz osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Marka Marulića koji pripadaju župi sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški.  

 

 


Propovijed fra Ivana


U svojoj propovijedi župnik fra Ivan Boras  kazao je prvopričesnicima kako su se četiri godine pripremali  i danas ovako obučeni su spremni da Isus dođe u njihovu dušu pod prilikama kruha i vina.
"Došao je taj čast radostan za vas, vi ste ovih dana odbrojavali dane do Svete Pričesti. Danas je radostan dan za vas, vaše obitelji, za našu župu i za cijelu Crkvu. Danas će se ovdje dogoditi nešto neobično što mi ne možemo svojim razumom shvatiti, danas će u ovoj misi Isus doći u vaše duše. On želi u vama ostati i s vama se zajedno radovati, plakati, igrati, ići u školu, u svakom trenutku Isus želi biti s vama i želi da budete prava djeca Božja.
Danas Isus dolazi da bude trajno s vama, zato vas je pozvao svome stolu kao što je pozvao svoje apostole na Veliki četvrtak. Isus će vas nahraniti svojim tijelom i kada ga primite on je čitav vaš i onda ga molite za razne milosti da vam dadne u životi. Molite se za svoje roditelje, molite se za braću i sestre, djedove i bake, molite i za pokojne, molite za sve one koji su potrebni Isusovog milosrđa i molite za svoje vjeroučitelje." kazao je fra Ivan, te je ispričao priču o neobičnom životu malog Davida koji je bolovao od teške neizlječive bolesti te im poručio da i mi u životu bolujemo od teške neizlječive bolesti koja se zove se grijeh, ali je za nas lijek pronašao Isus Krist.


Poruka roditeljima


"Dragi roditelji danas je jedna blagdan za vas, radujte se sa svojom djecom, vi ste zaslužni što se vaša djeca danas sjedinjuju s Bogom u pričesti. Vi ste svojim odgojem u njihova srca posijali sjeme vjere koje mora rasti i donijeti svoje plodove. Koliko se budete zauzimali da vam djeca pravilno rastu toliko ćete im više spasiti dušu, ali spasit ćete i svoju. Ovi mali prvopričesnici su poput skupocjenih posuda koje vam je Bog dao u vaše ruke i pokušajte ih vratiti Bogu neozlijeđene. Danas je teško odgajati zato roditelji  svojim primjerom pokažite im  kako treba živjeti. Vi ste knjiga iz koje vaše dijete uči. Vi ste svoj život ubacili u njegov život. Stoga dragi roditelji svojim životom odgajajte svoju djecu da rastu poput Isusa u dobi, mudrosti i znaju." istaknuo je fra Ivan roditeljima.

Na kraju još je jednom čestitao svim prvo pričesnicima i njihovim roditeljima na ovom svečanom danu. Djeca su također mnogim recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u služenju svete mise. Pjevanjem je misu uzveličao Mali župni zbor sv. Ante pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice. Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje u župnoj crkvi i crkvenom dvorištu.

 

Fotografije pogledajte OVDJE.