Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Uočnica sv. Anti na Humcu

humac uocnicaVečerašnji misnim slavljem s blagoslovom djece kojeg je predvodio biskup mons. dr. Ratko Perić, mostarski završila je devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac. Devetnicu je predmolio župnik fra Ivan Boras, a pjevanjem je uzveličao Veliki župni zbor sv. Ante pod ravnanjem s. Slavice Filipović.


Biskup je u svojoj propovjedi  svima razumljivim riječima s puno primjera govorio o sv. Anti koji je bio apostol naroda, Crkveni učitelj i svetac iz Portugala, a djelovao u Italiji i Francuskoj. On je u malo godina svoga života na ovom svijetu ostvario velika dobra, sljedeći metodu i pravila djelovanja Katoličke Crkve.


"Mi molimo svetog Antu, čudotvorca u duhovnim i tjelesnim potrebama mnogih, učitelja Crkve, Kristova apostola i propovjednika, da nam pomogne nošen Božjim zagovorom da se u našim Katoličkim zajednicom u Hercegovini ne uvlače izvana vuci okrutni koji ne štede stada, i da se iz naših redova ne dižu ljudi koji iskrivljuju nauk odvlačeći druge za sobom. Neka nam pomogne da ljubimo onoga istoga Krista, onom istom ljubavlju kojom je Ante volio i poštivao Krista i tako postigao vrhunce svetosti i učenosti." - poručio je biskup Perić na kraju propovjedi.


Nakon liturgijskog slavlja biskup je blagoslov djecu i roditelje.