Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO:Osma večer devetnice sv. Anti

devetnica 8Osmu večer devetnice na Humcu predmolio je fra Slavko Soldo, a pjevanjem ju je uzveličao Veliki zbor sv. Kate iz Ljubuškog pod ravnanjem prof. Ivane Šaravanja. Euharistijskim slavljenjem predvodio je fra Stipe Biško, širokobriješki župnik koji je održao i propovijed na temu "Katolička obitelj živi sveto - Budite sveti...(Pt 1,18)".


Razmišljajući o zadaći da obitelj bude sveta svoju propovijed je započeo svecem današnjeg dana sv. Barnabom, koji je bio muž čestit, pun vjere i pun Duha Svetoga. Svetost nije nešto nedostiživo, nešto propadljivo, nije nešto čega se treba stidjeti. Svetost je nazočnost Duha Božjega u nama, kao kod sv. Barnabe.


Fra Stipe je jednostavnim i svima razumljivim riječima s puno primjera objasnio kako nam u svetosti naše obitelji treba biti uzor Sveta obitelj koju čine Isus, Marija i Josip jer od njih možemo puno naučit i trebamo ih slijediti ih. Razmišljajući o zadaći da obitelj bude sveta trebamo se zapitati koliko se Isus vidi i prepoznaje iz mog života i je li on u mojim riječima, mom nastupu, mojim odlukama i mojim djelima.
Svetost je jedino opravdanje našeg života. Svaki kršćanin, svaki pojedinac i svaka kršćanska obitelj, treba svakim danom težiti k svetosti. Treba nam živi Bog koji se utjelovljuje ponajprije u našim obiteljima. Po Božjem planu, obitelj je prva škola ljubavi i zajedništva. U obitelji se čovjek rađa i raste, u njoj doživljava sve bogatstvo i plodove ljubavi, kao i zajedništvo, bez kojeg ne može cjelovito razvijati svoje sposobnosti, svoje dostojanstvo i svoje osobnosti te se tako pripremati za vlastiti životni put.


Sutra na uočnicu devetnicu predmoli župnik fra Ivan Boras, a svetu misu imati će mons. dr. Ratko Perić, mostarski biskup.  Pjeva Veliki župni zbor sv. Ante pod ravnanjem s. Slavice Filipović.

Nakon liturgijskog slavlja bit će blagoslov djece i roditelja.

 

Fotografije