Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Sedma večer devetnice

devetnica 7Sedmu večer devetnice svecu svega svijeta – sv. Anti predmolio je fra Goran Azinovoć, a pjevanjem ju je uzveličao Zbor mladih Frame pod ravnanjem Petre Mijatović. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Jozo Čirko, dominikanac iz Splita,

koji je održao i propovijed na temu "Redovništvo u Hercegovini - ženske redovničke zajednice".

 

Fra Jozo je jednostavnim i svima razumljivim riječima obrazložio što su to redovnice i koje značenje one imaju. U ovoj biskupiji djeluju Sestre franjevke, Sestre Milosrdnice, Sestre Služavke Malog Isusa i Službenice Milosrđa. One rade teške i zahtjevne poslove, Sestre franjevke nasljeduju sv. Franju, Milosrdnice su ustanovljene zbog siromašnih, napuštenih, Sestre Službenice Milosrđa brinu se za bolesne, Služavke Malog Isusa brinu se za siromašnu i napuštenu djecu.


"Razmišljajući tko i što bi moglo privući jednu djevojku da se odluči na jedan redovnički poziv, dolazim do zaključka da to može biti samo Blažena Djevica Marija koja je uzor ženskoj osobi da se odazove na Božji poziv. Marija čista Djevica i bez ljage, ona je određena da nas vodi i da nam da snage koja vodi u susret Stvoritelju neba i zemlje. Svi smo mi pozvani  poći u školu vjere Blažene Djevice Marije, al u tu Gospinu školu su posebno pozvane žene koje su se odlučile ići u redovnički poziv. Puno je poveznica između Gospe i redovnica, redovnice su poput Gospe rekle da na svoj poziv. Marijin životni put nije bio posut ružama, nego često puta trnje, takav je i put redovnica. Marija je bila od početka poslušna, tako i redovnice polažu zavjete poslušnosti. Marija je bila djevojka koja nije bila od velikih materijalnih zahtjeva, tako i redovnice svoje materijalno bogatstvo daruju za siromašne. Marija je krenula na put, a i redovnice kreću na put." – rekao je u svojoj propovjedi fra Čirko.

 

Današnji raspored:


Četvrtak, 11. lipnja 2015.
Tema: Katolička obitelj živi sveto - Budite sveti...(Pt 1,18)
Predvoditelj: fra Stipe Biško, širokobriješki župnik
Predmolitelj: fra Slavko Soldo
Pjeva: Veliki zbor sv. Kate iz Ljubuškog pod ravnanjem prof. Ivane Šaravanja

 

Fotografije pogledajte OVDJE.