Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Šesta večer devetnice

devtnica-sestaVeliko mnoštvo vjernika i štovatelja svetog Ante iz humačke i okolnih župa, okupilo se i sinoć u svetištu na Humcu na šestoj večeri devetnice koju je predmolio fra Vlado Lončar, a svetu misu predvodio je i poticajne riječi u propovijedi uputio je fra Jozo Čirko, dominikanac iz Splita.

Misno pjevanje uzveličao je "Mali dječji zbor Ljiljani svetog Ante" pod ravnanjem s. Slavice Filipović.

 

Temu propovjedi "Redovništvo u Hercegovini - muški redovi" započeo  je svetim Franjom  i njegovom redovničkom zajednicom koja je posvetila svoj život siromaštvu i služenju njima. Tom prilikom naglasivši kako je poziv franjevački, dominikanski i drugih redova upravo poziv pomoći siromasima, ali ne samo materijalnim, nego i duhovnim siromasima. Redovnici i redovnice daju svoj doprinos u radu sa siromasima i gdje god su prisutni funkcioniraju kako utočišta za potrebne ljude. 

 
"Danas su više nego ikad potrebni ljudi  poput sv. Franje, sv. Dominika, Majke Terezije i drugih utemeljitelja redovnika. Bog danas poziva nas da i mi možemo biti poput njih jer smo svi pozvani propovijedati evanđelje. Nitko nije ispričan od propovijedanja evanđelja, vjernici laici i redovnici svatko na svoj način, kako mu je Bog dao poziv treba da propovijeda njegovu Riječ.
U svojim obiteljima, zajednicama, na radnom mjestu trebamo molitvenim životom biti propovjednici s dubokom vjerom i povjerenjem u Boga te povjerimo Bogu svoj život i na taj način svojom molitvom više ćemo propovijedati nego riječima.
Braćo i sestre ako budemo činili ovako kako nam savjetuje evanđelje ne samo da ćemo mi ojačati našu vjeru nego ćemo pozvati i druge da prenose našu vjeru."  - rekao je fra Jozo  te propovijed  završio molitvom.  


Danas sedmu večer devetnice propovijed će imati ponovno fra Jozo Čirko na temu Redovništvo u Hercegovini - ženske redovničke zajednice.  

 

Fotografije pogledajte OVDJE.

 

LJ::portal | Humac.ba