Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Poziv na molitvu i susret sa Svetim Ocem u Sarajevu

biskup ratkoSvećenicima, redovnicima i vjernicima Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije pozdrav i blagoslov. U utorak, 14. travnja, na Tiskovnoj konferenciji u Sarajevu, uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK BiH; nadbiskup LuigiPezzuto, apostolski nuncij u BiH; i BorjanaKrišto,

prva zamjenica predsjedatelja Predstavničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH, službeno su predstavili program Pastoralnoga pohoda pape Franje u Sarajevu, 6. lipnja ove godine. Svojevrstan je to početak bliže priprave na susret s Petrom naših dana.

 


Sam Sveti Otac u najavi pastirskoga pohoda u Vatikanu, 1. veljače 2015., rekao je: „Draga braćo i sestre, želim najaviti da ću u subotu, 6. lipnja, ako se to Bogu svidi, poći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Već od sada molim da molite kako bi moj posjet tim dragim narodima bio ohrabrenje vjernicima katolicima te polučio kvasac dobra i doprinio konsolidaciji bratstva i mira, međuvjerskoga dijaloga i prijateljstva“, o čemu smo i službeno obavijestili župne urede i zajednice.


Poštovani svećenici, redovnici i redovnice, dragi Božji narode Crkve u Hercegovini! Mostarsko-duvanjska i Trebinjsko-mrkanska biskupija zajedno s Vrhbosanskom nadbiskupijom, Banjalučkom biskupijom i Vojnim ordinarijatom u BiH tvori jednu Crkvenu pokrajinu kojoj Papa u ljubavi dolazi i nosi poruku Evanđelja, mira i ohrabrenja. Stoga vas još jednom potičemo da se velikodušno odazovete pozivu Svetoga Oca na molitvu kako bi njegov posjet bio ohrabrenje i kvasac bratstva i mira, dijaloga i prijateljstva. Sve vas, koji ste u mogućnosti, pozivamo da pođete u Sarajevo 6. lipnja te da svi zajedno u velikom crkvenom slavlju - svečanoj Papinoj sv. Misi na stadionu Koševo u 11.00 sati - posvjedočimo crkveno zajedništvo s vidljivom Glavom Crkve Papom Franjom te molimo na plemenite nakane s kojima nam Vrhovni svećenik dolazi. Želju hodočašća i susreta sa Svetim Ocem što prije prijavite svojim župnim uredima, a naknadno, kako budu pristizale informacije iz Crkvenoga odbora iz Sarajeva, primit ćete iz istih župnih ureda sve potrebne upute o samom slavlju i o organizaciji hodočašća.
Božji blagoslov pratio stope Svetoga Oca, hodočasnika, i sviju nas na našem hodočašću vjere.

 

+ Ratko Perić, biskup