Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Održan Korizmeni koncert i otvorena izložba križeva Radojka Kraljevića

koncert humacIstinsko duhovno putovanje priredili su nam članovi komornog pjevačkog ansambla PRO ARTE iz Mostara u srijedu 11. ožujka u  staroj crkvi sv. Ante na Humcu. U ozračju očekivanju Uskrsa, pod vodstvom mr. art. Katje Krolo- Šarac izveli su svoj Korizmeni koncert „MISERERE MEI, DEUS"

prilikom kojeg su duboko produhovljeno i uzvišeno, izveli skladbe srednjeg vijeka, renesanse, te avangardne glazbe 20. stoljeća skladane za izvođenje a cappella.

 


Goste pjevače predstavio i pozdravio župnik fra Ivan Boras. "Mnoštvo je riječi napisano o glazbi, ali ju najbolje upoznamo i doživimo slušajući. Svaki sklad u nama budi mir, budi spokoj, a pogotovo sklad tonova koji su nas kadri odvesti do najviših visina. Riječi jednog starog mislioca upravo govore kako glazba vodi k unutarnjoj skladnosti. Pa neka tako bude i ove večeri. Sam naziv koncerta - „MISERERE MEI, DEUS" - „smiluj mi se, Bože" riječi su psalmista koji je svjestan svoje grješnosti i vapi Gospodinu, moleći Ga za milosrđe i oprost. Nadamo se da će ove riječi i ove melodije još više uzdignuti naš duh Gospodinu i da će Mu biti ugodan prinos." - kazao je fra Ivan.


Koncert je trajao oko sat vremena, a mnogima je taj sat prebrzo prošao. Za to su zaslužni izvođači koji su svojim glasovima i interpretacijom oduševili prisutne. U izvedbi ovog impresivnog koncerta sudjelovali su: soprani: Anamarija Miličević, Lucija Zovko i Nikolina Zovko, tenori: Vice Šiljeg i Karlo Milićević, alti: Monika Bule, Marta Čolak i Anamarija Vukojević te basi: Željko Drljo, Filip Tadić i Jurica Krišto. Ovaj uistinu bogat glazbeni opus, nošen molitvama i vapajima, dotaknuo je kako uho tako i srce slušatelja.

Na kraju izvedbe koncerta fra Milan Jukić je otvorio izložbu sto križeva talentiranog umjetnika Radojka Kraljevića iz Graba koji ima oko za uočavati gotove križeve u prirodi te izraditi ili bolje rečeno doraditi raspelo u prirodnom drvetu. Ovo ga čini specifičnim autorom u što su se mogli uvjeriti prisutni koji su imali priliku razgledati izložbu križeva.

 

A. B. | LJ::portal