Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Zanimljiva tribina "Bog ne treba odvjetnike nego svjedoke" privukla više od 400 ljudi

tribina trecaKada su prije mjesec dana fratri samostana na Humcu u Ljubuškome pokrenuli održavanje tribina, ni slutili nisu na kakav će odjek i prijam u puku naići. Bilo je planirano da budu u samostanskoj dvorani sv. Ante sa 120 mjesta, gdje se odražavaju svi takvi i slični skupovi, međutim, na prvu tribinu je nahrupilo toliko posjetitelja da su je morali premjestiti u staru obnovljenu crkvu sv. Ante. Ponovilo se to i s drugom i trećom tribinom, a gvardijan fra Velimir Mandić je morao zamoliti posjetitelje da se malo zbiju u klupama kako bi svi mogli sjesti na trećoj tribini. Okupilo se više od 400 ljudi svih dobi, mladih, sredovječnih, starijih kako bi čuli o čemu će se govoriti o temi "Bog ne treba odvjetnike nego svjedoke".

 

O životnim i duhovnim iskustvima vezanim uz Vjeru svjedočili su fra Perica Ostojić, đakon u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru, i Mario Brkić, mr. psihologije, zaposlen u OS Marka Marulića u Ljubuškom.

- Cilj nam je bio pokrenuti nešto što prije u župi nije bilo u ponudi vjernicima. To je jedan vid duhovne obnove, posjetitelji mogu čuti nešto što nije tipična propovijed i što se ne događa na misi. Dakle, nešto što će okupiti župljane, pružiti im druženje i međusobno ih zbližiti. Ujedno su ovo i duhovne pripreme za blagdan sv. Ante i dolazak pape Franje u BiH. Očekivali smo dobar posjet, ali ne baš u ovom broju i ugodno smo iznenađeni - kaže mladi svećenik, kapelan fra Goran Azinović, glavni organizator i voditelj koji je na čelu organizacijskog odbora tribina u kojem se nalaze i župljani.

Imaju svoju stranicu na Facebooku, oglase se preko Radio Ljubuškog, Radio Međugorja, Ljubuškog portala, i župnog glasila Humački glasnik. Tribine se održavaju svake druge srijede, a sljedeća će biti 4. ožujka, kada će predavač biti poznati svećenik don Tonči Matulić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

 

Fotografije

 

Ivan Kaleb | Večernji list