Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Sinoć održan tradicionalni Božićni koncert

koncer humac14Božić je vrijeme koje okuplja obitelj, pa se tako cijela župna obitelj sinoć skupila u crkvi sv. Ante na Humcu na Božićni koncert župnih zborova. Zborovi su svojom pjesmom koja prerasta u molitvu okupljenima darovali jedinstvenu božićnu čestitku. Ovo zajedništvo u novoj crkvi je bilo zaista iskreno jedinstvo, kao što je i Krist svojim rođenjem sve okupio u jedno. Večer je započela nastupom svih s pjesmom „Radujte se narodi“.

 

 

Na otvaranju ovog glazbenog koncerta nastupio je svima dobro poznat Veliki župni zbor svetoga Ante s Humca, koji je čestitao Kristovo rođenje na sebi svojstven način. Zapjevali su Radujmo se, Božić je i Na dobro vam došao Božić. Zborom je ravnala s. Slavica Filipović uz korepeticiju prof. Zdenka Vištice.


Nakon čestitke velikih Humčana uslijedili su najmlađi, Mali dječji zbor „Ljiljani sv. Ante“ Humac  pod ravnanjem s. Slavica Filipović uz korepeticiju prof. Zdenka Vištice. Oni su se predstavili s tri vesele i raspjevane božićne pjesme: Isus mali dar je neba, Spavaj mali Božiću i Slava Bogu na visini.

Najmlađi Ljubušaci, Mali zbor „Radost“ Ljubuški su izveli tri skladbe: Gloria in excelsis Deo, Klanjam ti se kralju Kriste i Isuse, Isuse... Voditelj zbora bio je Leonardo Pavlović, animator s. Zdenka Petrović, a dirigent s. Slavica Filipović.


Veliki zbor crkve svete Kate iz Ljubuškog je svojom glazbenom čestitkom proveo sve od Međimurja, preko Austrije, pa sve do moderne duhovne glazbe. Nakon što su izveli popjevku iz Međimurja Zdravo budi mladi kralju, Tihu noć  i Oh happy day, oduševili su  sve prisutne i zaradila gromoglasni pljesak cijelog okupljenog puka. Zborom je ravnala profesorica Ivana Zrimšek Šaravanja  uz korepeticiju Karle Akmadža i Josipa Bošnjaka.

Božićnu radost s prisutnima podijelila je i franjevačka mladež Frama. Pod vodstvom Petre Mijatović izveli su Narodi nam se, Pastorella i Božić dolazi. Svirali su: Josip Bošnjak, Silvije Nuić, Maio Brkić, Ivan Majić, Petar Tomić, Lara Medić, Drago Jelić, Sara Dedić i Ana Majić.


Po notama koje su ispjevane i riječima koje su odjenute glazbom, pjevači su božićnim bojama obojili našu svakodnevnici u cilju da se ne zaboravimo radovati i veseliti.
Na kraju su još jednom nastupili svi zborovi zajedničkom pjesmom „Svim na zemlji“ i time zaključili Božićni koncert.


"Dragi pjevači, hvala vam za sate truda i vježbanja, ustrajnosti i odricanja, kao biste nam upriličili ovaj događaj radosti. Hvala i vama naša draga i vjerna publiko, jer vaša prisutnost i pljesak rječiti su i mnogo znače svim večerašnjim izvođačima. Htjeli smo ovim koncertom zahvaliti i Bogu koji je htio postati čovjekom i učinio to utjelovivši se prije više od 2000 godina. Ne preostaje nam ništa drugo nego reći do skoroga viđenja za sljedeći Božić. Mir vam i dobro i sve najbolje u Novoj godini." - poručio je na kraju koncerta župnik fra Ivan Boras koji je ujedno bio voditelj ovog veličanstvenog blagdanskog događaja.


Čestitke su ispjevane, srca su nam puna radosti, a lica ozarena. Hvala: Veliki zbor sv. Ante, Humac, Mali zbor, „Ljiljani sv. Ante Humac, Mali zbor Radost, Ljubuški, Veliki zbor sv. Kate Ljubuški i Zbor Frame.

 

LJ::portal

 

FOTOGRAFIJE