Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Svečanom misom i procesijom proslavljen blagdan sv. Kate

proslava kataSvečanom svetom misom i procesijom kroz uže središte Ljubuškoga, danas je proslavljen blagdan Svete Kate, zaštitnice crkve u Ljubuškom. Misno slavlje predvodio je fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu uz koncelebraciju s humačkim župnikom  fra Ivanom Borasom i gvardijanom fra Velimirom Mandićem.
Mnoštvo okupljenih vjernika predvođeno crkvenim službenicima i s kipom sv. Kate sudjelovalo je u procesiji kroz grad.

 


Na samom  početku misnog slavlja fra Mario je kazao da smo svi danas ovdje došli hoditi po primjeru i uzoru svete Katarine za Isusom Kristom, pa ovo što smo sada hodili kroz ovu pobožnu procesiju zapravo je putokaz što bi trebalo činiti: "uzeti uzore, uzeti ideale i za njima bacati svoje zemaljske korake, kako bismo i mi sljedeći stope onih koji su Isusa živjeli, Isusa susreli, za Isusa posvjedočili, mogli osjetiti radosti i slasti, te duhovni ponos svjesnosti  kome pripadamo.  Mi smo Isusovi, mi danas sljedeći  sveticu sv. Katu još jedanput govorimo Isuse ti si naš Bog, za tebe i zbog tebe sve mogu u onime koji me jača."

"Slaviti svece i svetice uvijek znači jednostavno promišljati  što to su oni činili, što je to njima dano da su mogli tako uzorno, kreposno nama nadahnjujući živjeti svetačkim životom. Kao što je činila sveta Katarina u svoje vrijeme i kao što su mnogi činili u različita druga vremena, a nama je izazov činiti i raditi to danas" istaknuo je propovjednik euharistijskog slavlja te poručio štovateljima svete Kate kako moraju promisliti i svatko sebi postaviti pitanje: "Što je s mojom dušom?"  jer je to jedino što imamo i što ćemo donijeti pred Božje lice.
Na završetku slavlja u crkvi župnik fra Ivan zahvalio je propovjedniku fra Mariju Knezoviću, crkvenom zboru sv. Kate pod ravnanjem Ivane Zrimšek Šaravanja kao i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice crkve u Ljubuškom.

 

Foto i tekst: Ana Bubalo

FOTOGRAFIJE