Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Obred primanja i obećanja Frame Humac

fram humacObred primanja i obećanja Frame Humac, održao se u nedjelju, šesnaestog dana mjeseca studenoga, pod geslom: „Uđi u radost Gospodara svoga.“
111 humačkih framaša je i ove godine postalo dio bratstva; 43 primljenika, 23 prvoobećanika te 45 framaša koji produžuju svoja obećanja.

 

 


Sve je započelo večernjom sv. Misom koju je predvodio fra Slaven Brekalo. Svećenici često svoje propovijedi donesu napisane na papiru, ili u glavi, no on je svoju donio u čaši za vino.
Pustivši čašu iz ruke koja se razbila na tisuću komada, fra Slaven je sigurno pridobio našu pozornost, nakon čega nam je objasnio da je čaša metaforički bila naš problem, koji se, kada ga predamo Bogu, razbije u tisuće komadića i nestane.

 

hu

 

Nakon mise, vesele glave našega bratstva raspršile su se oko crkve kao čaša pri udaru o pod, i stopile s ostalim bratstvima. Slijedilo je zajedničko druženje u obliku pjesme, plesa, žubora glasova i potoka smijeha.

Iako je već prošlo, s radošću se sjećamo naše nedjelje, kada smo, neki po prvi puta, izgovorili „evo me!“ i obećali da ćemo kroz godinu dana živjeti Evanđelje. Ušli smo u radost Gospodara svoga, te zajedno sa ostalim framašima postali sljedbenici Franjinog puta.

lj

Petra Boto