Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Uočnica sv. Anti 2014.

uocnicaSinoćnjim misnim slavljem s blagoslovom djece kojeg je predvodio provincijal hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom Borasom i humačkim gvardijanom fra Velimirom Mandićem, završila je devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac.

Devetnicu su predmolio gvardijan fra Velimir, a pjevanjem je uzveličao Veliki župni zbor sv. Ante pod ravnanjem s. Robertine Barbarić.

Na početku je provincijal zamolio sv. Antu kao zaštitnika propovjednika da svaka riječ koju izgovori večeras bude na slavu Božju i spasenje ljudi. Neka po ovim kapljicama kiše koje  razblažuju ovu vrućinu siđe i Božji blagoslov na nas.

 

Radost evađenja ispunja srce i čitav život svakog onog koji susretne Isusa. Oni koji prihvate njegovu ponudu spasenja oslobođeni su od grijeha, žalosti, duhovne praznine i osamljenosti. S Isusom Kristom radost se uvijek iznova rađa - stoji na početku prve enciklike pape Franje o kojoj su proteklih večeriju devetnice razmišljali propovjednici.

FOTOGRAFIJE