Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Šesta večer devetnice sv. Anti Padovanskom

musa devetnicaVeliko mnoštvo vjernika i štovatelja svetog Ante iz humačke i okolnih župa, okupilo se i danas u svetištu na Humcu na šestoj večeri devetnice koju je predmolio fra Vlado Lončar, a svetu misu predvodio je i poticajne riječi u propovijedi uputio je fra Branimir Musa, bivši humački gvardijan i trenutno župnik u Tihaljini.

 

 

U svojoj propovijedi fra Branimir je govorio na temu "Moliš li, dragi prijatelju?". Misno pjevanje uzveličao je Zbor mladih Frame pod ravnanjem Petre Mijatović.

"Dragi roditelji molite za svoju djecu! Ja sam 32 godine svećenik i puno sam vaše djece ispovjedio i puno s njima razgovarao. Željni su vaše ljubavi i vašeg vremena. Vratite se svojoj djeci i nemojte ih huškati na ludosti ovog svijeta nego ih učite vrijednostima poštenja, rada i odgovornosti - bila je molba fra Branimira roditeljima te nastavio: Drage majke i od vas puno toga očekujem. Sklopite ruke za svoju djecu, za njihova sretna putovanja i sretne povratke. Sklopite ruke za svoju djecu ovdje pred svetim Antom i on će im dati Isusa jer Isus je Put, Istina i Život. Put bez stranputice, Istina bez dvoumice i Život bez zalaznice. A u drugoj ruci sv. Ante drži kruh, i dat će im kruha, dat će im ruha – ako budete molili.“

Dragi mladi i moje vrijeme imalo je svoje izazove, i u mom vremenu je bilo svega onoga što ima i danas. Budite generacija pametnih i učenih ljudi, generacija koja će poštivati svoju prošlost i radovati se budućnosti. Neka vam život sv. Ante bude uzor kakvi trebamo biti. Draga mladosti u vas gledamo, nemojte nas razočarati. Neka nas sv. Ante nadahne da budemo dobri, da budemo ljudi molitve – zaključio je svoju propovijed fra Branimir.  

Danas sedmu večer devetnice propovijed će imati fra Robert Jolić, župnik u Klobuku.

 

LJ::portal