Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Peta večer devetnice sv. Anti

devetnica petPete večeri devetnice, na blagdan Duhova, na Humcu se okupilo veliko mnoštvo štovatelja svetog Ante zajedno častiti Boga po zagovoru sv. Ante i po njemu zadobiti milosti svima potrebne. Devetnicu je predmolio fra Slavko Soldo, izvrsno pjevao Veliki zbor sv. Kate iz Ljubuškog pod ravnanjem Ivane Šaravanja, a misno slavlje predvodio vlč. don Ivo Šutalo, studenački župnik. Tema je bila "Svećeniče, tko si ti?".

 

Na početku, don Ivo je govoreći o svećeništvu u današnje vrijeme, posjetio je na osnovni problem nedostatka svećenika, jer je nastala kriza svećeništva i redovništva. Uvijek ih je bilo malo, ali danas na poseban način su potrebni da predvode ovu mladost koja se gubi u različitim ovozemaljskim porocima. Svećenici su duhovna snaga koja ide ispred vjernika i ukazuje im na pravi put kojim treba ići.
 
U nadahnutoj, konkretnoj, jasnoj propovijedi Šutalo je istaknuo kako smo izgubili molitvu za duhovna zvanja i zbog toga nemamo svećenika, redovnika i redovnica, te ispričao priču o jednoj neobičnoj obitelji iz Španjolske, koja je najbolji primjer koliko je potrebno moliti za duhovna zvanja i koja je snaga te molitve.
"Večeras posebno radosno na Duhove, u snazi Duha Svetoga moramo moliti, da netko iz naše obitelji, iz ove župe postane fratar, časna sestra, redovnik ili redovnica, jer ne može nitko krenuti tim putem ako se ne izmoli to zvanje." - istaknuo je propovjednik.

 

Raspored za ponedjeljak, 9. lipnja 2014.
Tema: Moliš li, dragi prijatelju?
Predvoditelj: fra Branimir Musa, tihaljski župnik
Predmolitelj: fra Vlado Lončar
Pjeva: Zbor mladih Frame pod ravnanjem Petre Mijatović

 

Fotografije pogledajte OVDJE.

LJ::portal