Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Četvrta večer devetnice sv. Anti

devetnica cirkoČetvrti dan devetnice misu u svetištu sv. Ante predvodio je vlč. don Jozo Čirko, župnik župe Šipovača - Vojnići. Tema njegove propovijedi bila je "Podarimo svoje srce svima koji su u potrebi ...". Mali dječji zbor „Radost“ iz Ljubuškog pod ravnanjem s. Slavice Šimović uljepšao je misno pjevanje, a fra Tomislav Sablje predmolio je devetnicu.

 

U svojoj propovijedi don Jozo je naglasio kako je oduševljen papom Franjom, čvrsto vjerujući da nam Bog preko njega puno toga poručuje i da nas na puno toga poziva, svakoga pojedinačno i Crkvu kao zajednicu vjernika. Ispričao je priču o dva vuka u čovjeku, koja može dobro poslužiti svakome od nas. Stari indijanac svome unuku je ispričao životnu istinu da u svakom od nas se nalaze dva vuka s jedne strane zli vuk, a s druge dobri. U ovoj devetnici nam je prigoda se pripremiti i upitati kojega vuka ja hranim, ako na ovo odgovorimo iskreno, ne moramo se bojati jer time određujemo naš odnos prema drugome, određujemo darujemo li svoje srce ili ne darujemo čovjeku u potrebi, osobito siromašnome, napuštenome, onome koji nam nema čime uzvratiti.


"Kršćani bi često trebali ponavljati molitvu "Gospodine oduzmi ovo mi  kameno srce i daj mi srce od  mesa i same krvi". Mi kršćani moramo kao Krist govoriti, žao mi je naroda, žao mi je onoga moga bližnjega, žao mi je i onoga nepoznatoga , ne smijemo sebi dozvoliti da budemo zaraženi virusom bezosjećajnosti, virusom grubosti, egoizma, zalediti se i ne puštati nikoga u svoju blizinu. S ove devetnice trebamo ponijeti zarazu virusom ljubavi, dobrote, osjećajnosti, darežljivosti, jer jedino će nam to pružiti i sreću i zadovoljstvo na ovom i na onom svijetu." istaknu je don Jozo.

Danas, petu večer devetnice, misu predvodi vlč. don Ivo Šutalo, studenački župnik, a tema njegove propovijedi biti će "Svećeniče, tko si ti?"

Najavljujemo i dobrovoljno darivanje krvi u utorak od 9 do 12 sati u prostorijama samostana, a oni koji bi željeli dati krv trebaju se ranije najaviti u župnom uredu.

Fotografije pogledajte OVDJE.

LJ::portal