Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Druga večer devetnice sv. Anti

devetnica drugaU četvrtak, druge večeri devetnice, na Humcu se okupilo veliko mnoštvo štovatelja svetog Ante. Devetnicu je predmolio fra Slaven Brekalo, pjevao je veliki župni zbor sv. Ante pod ravnanjem s. Robertine Barbarić, a misu predvodio fra Ljubo Kurtović, veljački župnik. Večerašnja tema fra Ljubine propovijedi je bila "Raduj se! Susreo si Ljubav koja te je pronašla", u sklopu ovogodišnjih razmatratranja o Papinoj pobudnici Radost evanđelja na deveticama sv. Anti.


"Samo evanđelje je radosna vijest, zapravo božanska novost, nešto novo dogodilo se na ovoj našoj zemlji u povijesti čovječanstva. Sam je Bog tu radost pripremio za nas. U bibliji se preko tristo puta spominje poziv na radost, ona dolazi od Boga u susret čovjeku, možda nam u nekom trenutku izgleda kao nešto nestvarno ili kao neki strani jezik, ili nam se može činiti kao da je to za nekog drugog" rekao je fra Ljubo, te dodao "Ipak Božji poziv na radost upućen je tebi tom i takvom , on ima snagu raspršiti tamu i oživjeti ono što je mrtvo. Jedno od bitnih svojstava Božje riječi je da ona u nam ostvaruje ono što obećaje i ono što govori. Ljudska želja za srećom postoji u svakom čovjeku i nitko od ljudi nije izmislio tu radost, ona nam je dana kao potreba  i kao čežnja našega srca. Ono što izjednačuje dobre i zle je da svi želimo biti sretni.  Tko je dobar, dobar je da bi bio sretan, tko je zao, ne bi bio zao kad se ne bi nadao da će time postići sreću."


"Da bi mogli prihvatiti istinsku radost, potrebno je postati također svjestan koji je naš konačni cilj, a on nije umrijeti na ovoj zemlji, naš konačni cilj nije ni ova zemlja nego domovina na nebesima. Tek kad je čovjek duboko svjestan te istine onda lakše može proći ovom suznom dolinom,  onda može lakše čuvati radost u svome srcu. U naravi radosti je da se ona dijeli, a to znamo kad doživimo neki uspjeh, neko dobro u svome životu i kad nemamo nikoga s kim bi to podijelili, onda je radost i sreća uništena. Kad nas pogodi neki križ ili patnja, podijeljena s drugima biva prepolovljena. Istinska radost  i narav radosti  je da se dijeli. Tko je susreo Boga radosti, onda neminovno može nositi i darivati tu radost. Pustimo i velikom svecu sv. Anti kojega častimo kroz ove dane da nas povede u radost do Isusa. " zaključio je propovjednik.

Treću večer devetnice predmoli fra Vlado Buntić, a predvoditelj i na temu "Svi smo mi djeca majke otvorenog srca – Crkve" propovijeda fra Bože Milić, drinovački župnik. Uz misu pjeva Zbor mladih sa Zvirića.

Fotografije pogledajte OVDJE ili OVDJE.

LJ::portal