Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Poziv za obitelji koje su voljne udomiti mlade framaše 29. lipnja - 1. srpnja

frama20Vjerujemo da ste čuli za Franjevačku mladež - Framu! Ona postoji u 66 država svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini. Možda vam je poznato da je prva Frama u BiH osnovana u župi Humac prije točno 20 godina. Upravo zbog toga u želji da se zahvali Bogu za sve ono dobro koje je kroz Framu učinjeno u životima tisuća mladih, 20-ta obljetnica postojanja Frame u BiH svečano će se obilježiti baš na Humcu kad će se okupiti oko tisuću framaša iz čitave BiH.

Slavlje će trajati tri dana (od petka, 29. 6., do nedjelje, 1. 7. 2012.). Središnje slavlje predviđeno je u subotu, 30. lipnja 2012. u popodnevnim satima kada će euharistiji predsjedati kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s biskupima, provincijalima i mnogim svećenicima. No, framaši iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i framaši gosti iz Hrvatske, na Humac će doći već u petak popodne, 29. lipnja, i tu ostati do nedjelje. Ta tri dana Humac će biti ispunjen molitvom, pjesmom, svjedočenjima, katehezama i radošću oko tisuću mladih. Ujedno, ovaj susret bit će i 1. nacionalni susret Franjevačke mladeži u BiH. To će biti velika čast i znak povjerenja ne samo za župu Humac, nego i za cijelu Hercegovinu!

Krajem ožujka u prostorijama Frame na Humcu održan je 2.  po redu sastanak Organizacijskog odbora u povodu proslave 20 godina Frame u BiH. Članovi odbora su se podsjetili na donešene odluke s prvog sastanka od 7.3.2012. te su iznijeli nove prijedloge s ciljem što bolje organizacije ovog 1. nacionalnog susreta franjevačke mladeži.

Predsjednik Odbora, fra Josip Vlašić, se sastao i sa načelnikom općine Ljubuški, Nevenkom Barbarićem, koji se pozitivno izjasnio glede ovog događaja, te je iskazao spremnost za suradnju. Sljedeći sastanak Organizacijskog odbora održat će se 25.travnja 2012. godine. Na sam blagdan Uskrsa, u Humačkom glasniku, izišao je formular za prijave obitelji koje su voljne udomiti mlade framaše od 29.lipnja do 1.srpnja 2012.

 
Isus kaže: „Stranac bijah, i primiste me! (...) Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili!" (Mt 25,35.40) Drage obitelji! Molimo vas da mladima iskažete dobrotu i budete im domaćini kroz tri dana. Ukoliko ste to u mogućnosti učiniti, molimo vas da popunjenu prijavnicu dostavite u župni ured sv. Ante na Humcu najkasnije do 1. 5. 2012.
 


 

Nekoliko napomena:
- Program počinje u petak, 29. 6. u 18 sati, a završava u nedjelju, 1. 7. oko podne.
- Obitelj koja se odluči primiti framaše, dužna je u petak, nakon programa otvaranja proslave, „preuzeti" svoje mlade.
- Obitelji koje se obvežu udomiti framaše, mole se da mladima pomognu doći na program i vratiti ih svojim kućama, ukoliko zbog udaljenosti nisu u mogućnosti doći pješice.
- Također, obitelji se mole da framašima osiguraju doručak u subotu i nedjelju jutro. Ostale obroke mladi će imati na Humcu.
- Za sve dodatne potrebne informacije, slobodno se obratite Antoniji Bubalo (063 481 677) ili Josipi Matić (063 956 957), osobama koje će koordinirati program smještaja mladih po obiteljima.
Neposredno pred susret, obitelji koje se odluče udomiti mlade bit će pozvane na jedan kratki susret.
Nadamo se kako ćemo, uz vašu pomoć, uspjeti sve mlade smjestiti po obiteljima, kako ne bismo to morali učiniti po školama ili školskim dvoranama!
Pokažimo svoju dobrotu!