Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Oko 700 ministranata na susretu Framin 2018. na Humcu

ninistranti humacU Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom jučer je održan Susret franjevačkih ministranata u Hercegovini - Framin 2018. Oko 700 dječaka i djevojčica, ministranata i ministrantica, iz 17 hercegovačkih franjevačkih župa okupilo se na Humcu u pratnji svojih svećenika, uglavnom župnika koji ih predvode.

Slavlje svetog Ante

ante najavaPred vratima smo proslave blagdana zaštitnika i velikog zagovornika sv. Ante na Humcu. Pogledajte raspored devetnica i programa proslave sv. Ante na Humcu:

 

 

 

Humački glasnik 630

humacki glasnikIz tiska je izašao novi broj Humačkog glasnika. Župne obavijesti kao i raspored svetih misa te sve ostale novosti i informacije o župi sv. Ante Padovanskog Humac pročitajte u novom broju našeg župnog listića ili OVDJE.

 

 

Ministrantski susret sutra na Humcu

ministranti humacU subotu 26. svibnja na Humcu se održava susret ministranata iz hercegovačkih franjevačkih župa – FRAMIN.  Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja.

Humački glasnik 629

humacki glasnikIz tiska je izašao novi broj Humačkog glasnika. Župne obavijesti kao i raspored svetih misa te sve ostale novosti i informacije o Župi sv. Ante Padovanskog Humac pročitajte u novom broju našeg župnog listića ili OVDJE.

 

Humački glasnik 627

 humacki glasnikNovi broj Humačkog glasnika pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

Naša dva dječja crkvena zbora na Zlatnoj harfi

mali zborU župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije,  u utorak, 1. svibnja 2018. godine održana je 34. Zlatna harfa – godišnji susret župnih dječjih zborova iz Hercegovine.  Više od 800 djece okupljene u 12 zborova pjesmom je slavilo Gospodina slijedeći geslo ovogodišnjeg susreta „Kličite Bogu glasom radosnim“.

FOTO: Članovi našeg Mješovitog župnog zbora „Sv. Ante“ uveličali svečanost legendarnih „Pauka“

mjesoviti zbor humacPosebno svečano bilo je u subotu u Splitu, gdje se na nekoliko lokacija odvijao bogat i atraktivan program u povodu obilježavanja 27. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“, jedne od najslavnijih ratnih postrojbi Hrvatske vojske.

Humački glasnik 626

humacki glasnikIz tiska je izašao novi broj Humačkog glasnika.

Župne obavijesti kao i raspored svetih misa te sve ostale novosti i informacije o Župi sv. Ante Padovanskog Humac pročitajte u novom broju našeg župnog listića ili OVDJE.

 

Krizma: Nikakva nevaljala riječ iz vaših usta! (Ef 4,29)

krizma humacSubota, 14. travnja 2018. u 9.30 redaju se krizmanici i krizmanice po sunčanu danu pred župnom crkvom sv. Ante na Humcu da svečano uđu sa svojim kumovima u klupe. Župnik ih fra Ljubo Kurtović proziva i reda. Svi su pripravnici u prvom razredu srednjih škola u Ljubuškom, u Čapljini, u Imotskom, u Metkoviću, gdje sve nisu.